Na “Marakani” u prvom kolu Superlige dvostruki uzastopni prvak savladao povratnika u najbolje društvo s 2:0 golovima u prvom poluvremenu.

Zvezda – Javor 2:0 (1:0 Jovičić u 28, 2:0 Ben iz penala u 44)

Zvezda: Borjan, Stojković,  Milunović, Babić, Žander (od 72. Simić), Jovičić, Ivanić (od 63. Vulić), Jevtović, Marin, Ben, Pavkov (od 72. Boaći). Trener: Milojević.

Javor: Jevrić, Đerić, Kolaković, Amanović, Jevremović, Piščević (od 89. Maričić), Kuveljić, Dolmagić, Petković (od 77. Sević), Marković (od 46. Jovanović), Mrkaić. Trener: Bondžulić.

Zvezda je odigrala koliko joj je bilo potrebno da pobedom pred svojim navijačima, a bilo ih je oko 6.000, krene u pohod ka trećoj uzastopnoj tituli prvaka. Sad se potpuno okreće većem izazovu – prvoj utakmici s finskim prvakom Helsinkijem u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona – na “Marakani” u sredu (20.45 časova).

Probu za taj meč imala je i obnovljena trava na Zvezdinom igralištu, a i novi semafor, na kojem su se upisali Jovičić pa Ben iz penala. U punom kapacitetu, a videće se šta to znači, radiće od meča s finskim timom, koji je u svom šampionatu uzeo bod u gostima, bolje rečeno, ostao je bez dva.

View this post on Instagram

Akcija i GOOOL @bakula_3 ??⚪️

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Kraj meča

88`: Zvezda i u drugom poluvremenu neprestano oko Javorovog kaznenog prostora, ali bez konkretne završnice i zrele šanse.

75`: Jevtovićevu oštru loptu Ben nije zahvatio dobro na dva metra od gola. Imao je i suparničkog igrača na leđima.

72`: Dvostruka izmena u Zvezdi: Pavkov – Boaći, Žander – Simić. Brazilski levi bek, debitant u ovoj utakmici, često je imao priliku za centaršut kao levo krilo. Ne radi to loše, ali se vidi da još nema snagu za pun ritam.

68`: Vulić, koji je ušao umesto Ivanića, pokušao je da gađa gornji ugao Javorovog gola, ali se lopti na putu isprečila glava Javorovog igrača. Odmah zatim Mrkaić nije lepo primio dubinsku loptu od 50 metara. Da jeste, a umakao je dvojici Zvezdinih halfova, Borjan bi bio na zahtevnom zadatku.

Objavljeno je da ima 6.112 gledalaca 

55`: Prva izglednija prilika za Zvezdu u drugom delu. Ben je stavio na iskušenje Jevrića, koji je odbio loptu u korner.

Rezultati ostalih utakmica posle prvih 45 minuta

Čukarički – Napredak 1:0 (Stojanović u 42)

Mladost – Radnik 0:1 (Danoski u 16)

Vojvodina – Mačva 0:0

Završeno

Spartak – Rad 2:1 (Obradović u 66, Vidaković u 80 – Trifunović u 45. iz penal)

Petak

Voždovac – Bačka Topola 1:2 (Stojčev u 70 – Tomanović u 55, Silađi u 75)

Nedelja

Inđija – Partizan (18)

Radnički – Proleter (20)

Poluvreme

44`: 2:0 – Zvezdinu prednost je udvostručio Ben s bele tačke. Javor je ostao s igračem manje jer je Đerić, koji je skrivio penal i to baš nad Benom, dobio drugi žuti karton.

40`: Pavkov glavom pogađa spoljni deo mreže na upotrebljiv centaršut Jevtovića na suprotnu stranu.

38`: Ben je otišao mnogo ukoso pa mu nije bilo lako da pogodi gol iako je prošao pored Javorovog golmana koji mu je krenuo u susret.

28`: 1:0 – Jovičić udarcem iz prve s ivice šesnaesterca, pošto je pravovremeno dobio loptu po zemlji od Marina, postiže pogodak pod prečku. Bio je to prvi Zvezdin šut u gol.

24`: Zvezda pokušava da se primakne golu, Javor se organizovano brani. Očekivana slika na igralištu s novom travom.

13`: Borjan budan na golu. Nije dao da ga iznenadi lopta koja je iz karambola krenula ka njemu. Nije bilo bezazleno, ali se Zvezdin golman spretno bacio.

5`: Marin je, pošto je predriblao jednog Javorovog igrača, spoljnom iskora šutirao na gol po zemlji. Pavkov je na suprotnoj stativi klizajući se zakasnio za treptaj oka da loptu ubaci u mrežu.

Utakmica je počela.

Zvezdin trener, iako “crveno-bele” u sredu na svom stadionu (20.45 časova) očekuje prvi meč s finskim prvakom HJK u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, nije kalkulisao oko sastava. Prvak kreće s najboljim timom.

Stojković se vraća na desnog beka jer će Gobeljić, koji je stekao prednost u odnosu na njega, biti kažnjen zbog crvenog kartona u revanšu prvog kola s litvanskom Suduvom. Umesto Rodića debituje brazilski levi bek Žander, a Pavkov počinje umesto Boaćija. Priliku je dobio i sve bolji Jevtović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here