Lična arhiva
Još nisu kompletni: Prva proba posle odmora

Posle letnje pauze i odmora u domovini, pozorišna trupa Gastarbajteri priprema se polako za jesenju sezonu, koja uskoro počinje, i koja će, nadaju se, biti još bolja i uspešnija nego prethodne.

Vođa ove bečke pozorišne grupe, Milinko Ahmetović Beganović polako okuplja kolege, a svi su se, kaže, uželeli glume, druženja, scene i publike.

– Počeli smo ponovo rad u pozorištu. Još nismo kompletni, jer su pojedini članovi u Srbiji, ali će nam se i oni uskoro pridružiti – kaže Ahmetović.

Odmor u rodnom kraju, u Loznici Ahmetović je iskoristio da priprema novi, jesenji repertoar, ove aktivne glumačke grupe, čiji članovi dele veliki entuzijazam, ljubav i strast prema daskama koje život znače.

Ne otkrivaju Gastarbajteri šta se sve “kuva” za naredni period, kojim će predstavama obradovati publiku, ali ne kriju da se pripremaju za reprizu predstave “Zadnji dinar”.

Tekst i režiju ove predstave potpisuje Milinko Ametović Beganović, a osim njega uloge tumače Milena Dobrić, Branka Ivičić Nikolić, Doris Tamasi, Milivoje Prljić, Branislav Floranović, Slađana Trivunić i Sandra Dudić. Ova komedija postigla je ogroman uspeh u maju ove godine, pa Ahmetović i njegove kolege očekuju punu salu naših ljudi, koji su nakon odmora u domovini i povratka u Austriju, željni dobrih pozorišnih predstava.

Glumci su se uželeli scene, publika predstava, nema više strogih protivepidemijskih mera za okupljanje, pa su svi uslovi ispunjeni za uspešnu jesenju sezonu

Karte čitaocima “Vesti”

Gastarbajteri će predstavu “Zadnji dinar”, izvesti 11. septembra od 20 sati, u Spektakel Teatru , Hamburgerstrasse 14, 1050 Wien.

Cena karte je 10 evra, a mogu se rezervisati na mejl milinko_milinko@live.at

Čitaocima Vesti “Gastarbajteri” poklanjaju dve karte za predstavu, a potrebno je da se jave na navedeni mejl.

Ahmetović napominje da predstava, ipak, nije preporučljiva za mlađe od 12 godina.