Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće se boriti za zlato na Olimpijskim igrama ošto je u polufinalnom duelu izgubio od Aleksndra Zvereva sa 2:1 (6:1, 3:6, 1:6), i to, posle totalnog preokreta.

Imao je Novak sve na svojoj strani, igru, brejkove i nervoznbog Zvereva, ali je njegov rival uspeo da se vrati, zaigra mnogo bolje i potpuno iznenadi srpskog tenisera.

Velika borba dvojice tenisera viđena je od starta meča. Novak je prvo osvojio gem na svoj servis da bi u sledećem, na 30:15 za Zvereva, Novaku poništen poen zbog pogrešne procene sudije. Tako je, umesto izjednačenja, Zverev odservirao as peon i potom osvojio gem.

Novak je odmah odgovorio na dobru igru rivala. Prvo je osvojio poen na svoj servis, a onda je odličnim izborom udaraca došao do prilike za brejk koju koristi i potom potvrđuje za 4:1. Posle prvog osvojenog brejka Novak je potpuno poremetio igru Zvereva, a onda je novim brejkom otvorio put ka osvajanju seta za ubedljivih 6:1.

U nastavku, Zverev je zaigrao mnogo bolje. Početak drugog seta bio je mnogo neizvesniji. Obojica tenisera osvajali su poene na svoj servis. Pri rezultatu 2:1 za Zvereva, Novak je odličnom igrom potpuno izludeo rivala. Nemac je pobesneo i bacio reket, a onda nastavio, a Đoković izjednačio na 2:2.

Zverev ponovo greši i Novak ima dve brejk lopte, 40:15, od kojih jednu koristi. Zverev je ponovo izbačen iz ritma i posle poena šalje lopticu na tribine.

U tim momentima, sve je bilo na strani Novaka. Imao je igru, rezultat i nervoznog Zvereva.

Ipak, od narednog gema, sve se promenilo. Zverev se potpuno opustio i krenuo da osvaja gem za gemom. Sa druge strane, Novak staje. Igra slabije i dozvoljava Zverevu da dođe do 40:0, a onda i do brejka. Nemac se potpuno oslobodio i vratio brejk i tako potpuno poravnao rezultat u drugom setu.

Zverev je igrao kao u transu, osvojio je i drugi set i nastavio u istom ritmu.

Kako se završio drugi set, tako je počeo drugi. Zverev je odmah napravio brejk da bi u narednom gemu Novak imao 4 prilike da vrati brejk. Ipak, Zverev opet uspeva da izjednači i potvrdi brejk. I posle toga, igra Novaka se nije menjala. Tako je Zverev napravio novi brejk pa je vrlo brzo rezultat bio 4:0.

Do kraja, Novak nije uspeo da se vrati u meč, pa je Zverev izborio finale.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – ALEKSANDAR ZVEREV 1:2 (6:1, 3:6, 0:3)

III set

1:5 – Neverovatna igra Zvereva. Novim poenom se dodatno približio finalu Olimpijskih igara.

1:4 – Novak uspeva da osvoji gem na svoj servis.

0:4 – Zverev potvrdio brejk!

0:3 – Brejk Zvereva! Nemac igra kao u transu, vezuje i drugi brejk. Novak ima pretežak zadatak da se vrati. 

0:2 – Imao je Novak četiri prilike za brejk, ali Zverev uspeva da sačuva prednost i osovji gem za potvrdu brejka.

0:1 – Zverev pravi brejk na startu trećeg seta.

II Set

3:6 – Nemac stiže do novog gema. 1:1 u setovima. Sledi pauza do početka trećeg seta

3:5 – Brejk Zvereva! nemac se potpuno opustio, zaigrao mnogo bolje i posle brejka Novaka, uzvratio sa dva brejka. 

3:4 – Zverev igra bolje i potvrđuje brejk.

3:3 – Brejk Zvereva! Novak je posle brejka imao blagi pad u igri što Zverev koristi. Posle 40:0 dobija tri prilike za brejk i potpuno se vraća u set.

3:2 – Brejk Đokovića! Zverev ponovo pravi dosta grešaka i Novak dolazi do dve brejk lopte, 40:15, od kojih jednu koristi. Zverev je ponovo izbačen iz ritma i posle poena šalje lopticu na tribine. 

2:2 – Jedan od dužih gemova na meču. Novak je poenima izludeo u jednom momentu Zvereva koji je besno bacio reket i potom nastavio. Đoković osvaja novi gem. Velika borba u drugom setu.

2:1 – Zverev igra mnogo bolje u drugom setu i osvaja novi gem.

1:1 – Zverev je osovjio poen na svoj servis, a onda je imao i priliku za brejk. Ipak, Novak uspeva da zaigra bolje i izjednači, a onda i osvoji gem. Vodi se velika borba u drugom setu.

I Set

6:1 – Novak potvrđuje brejk i osvaja prvi set.

5:1 – Brejk Đokovića! Odlično igra Novak i na ovom meču. Od prvog brejka, potpuno je poremetio Zvereva, a onda je novim brejkom potpuno otvorio put ka osvajanju seta.

4:1 – Novak je potvrdio brejk. Strpljivom igrom Đoković uspeva da neutrališe udarce protivnika i osvoji novi gem.

3:1 – Brejk Đokovića! Novak je odmah odgovorio na dobru igru rivala. Prvo je osvojio poen na svoj servis, a onda je odličnim izborom udaraca došao do prilike za brejk koju koristi.

1:1 – Velika borba vodi se od starta meča za svaki poen. Novak je prvo osvojio gem na svoj servis da bi u sledećem, na 30:15 za Zvereva, bio oduzet poen Novaku zbog pogrešne procene sudije. Tako je, umesto izjednačenja, Zverev odservirao as peon i potom osvojio gem.

Obojica tenisera došli su do polufinala bez izgubljenog seta. Srbin i Nemac su se do sada sastajali 10 puta i Đoković vodi sa 7-3 u pobedama, ali je dobio poslednjih pet međusobnih susreta.
Zverev je poslednji put dobio Đokovića još 2018. godine. Nadamo se da neće ni ovog puta.
Đoković je bio bolji od Deliena, Štrufa, Davidovič-Fokine i Nišikorija, a Zverev je savladao Lua, Galan Riverosa, Basilašvilija i Šardija.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here