Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je sa 2:0 (6:4, 6:3) savladao Jana-Lenarda Štrufa i plasirao se u 3. kolo Olimpijskih igara. 

Novak je bio siguran tokom celog meča, nije dozvolio rivalu da se razigra, a pravovremenim brejkovima uspevao dodatno je lomio otpor Nemca.

Od samog starta viđen je prilično ujednačen meč. Obojica tenisera osvajala su poene na svoj servis. Štruf je na startu imao priliku za brejk, ali je Novak “odbio” njegov nalet i poveo sa 2:1. Do kraja seta igralo se gem za gem, a onda je, posle 5:4, Novak dodatno podigao nivo igre i napravio brejk za 6:4 i 1:0 u setovima.

U nastavku, Đoković je nastavio tamo gde je stao na kraju 1. seta. Tako je novim brejkom poveo sa 2:0. Ipak, Štruf se nije predavao i brejkom je odgovorio z apotpuni povratak u set.

Sa druge strane, nastavila se serija brejkova u kojoj je Novak ponovo vratio prednost. Potvrdom brejka Novak odlazi na 4:1.

Do kraja, Novak nije dozvolio Nemcu da se razigra, pa je sa ukupnih 6:4, 6:2 obezbedio plasman u naredno kolo Olimpijskih igara u kojem će igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

TOK MEČA: NOVAK ĐOKOVIĆ – JAN-LANARD ŠTRUF 2:0 (6:4, 6:3)

II Set

6:3 – Kraj meča!

4:1 – Novak potvrdio brejk! Sve je bliži plasmanu u sledeće kolo!

3:1 – Brejk Đokovića! Serija brejkova na obe strane! Novak ne da prednost i pravi novi brejk. 

2:1 – Brejk Štrufa! Nemac je odlično odgovorio na dobru igru Novaka, iskoristio je prvu šansu za brejk i vratio se u meč. 

2:0 – Brejk Đokovića! Nastavio je Novak tamo gde je stao krajem prvog seta. Tako je posle prvog osvojenog gema u 2. setu odmah došao do brejka i poveo sa 2:0. 

I Set

 6:4 – Brejk Đokovića! Novak je igrao strpljivo tokom prvog seta i čekao svoju šansu. Pri rezultatu 5:4, dodatno je napao Štrufa i vezao 3 poena za 40:0. Šansu za brejk koristi i osvaja prvi set u najboljem momentu. 

4:4 – Nastavlja se igra nerava u 1. setu. Obojica tenisera osvajaju poene na svoj servis, a prilika za brejk nema. Štruf za sada pruža solidan otpor Novaku.

3:3 – Prilično neizvestan početak meča dvojice tenisera. Nema izgledne prilike za brejk.

2:1 – Štruf je imao priliku za brejk, ali je Novak pojačao ritam i osvojio gem.

1:1 – Ujednačen početak meča. Obojica tenisera osvajaju poene na svoj servis.

Đoković će posle uvodne pobede nad Ugom Delijenom (6:2, 6:2), imati teži ispit protiv Nemca.

Štruf je 48. teniser sveta i zna da bude nezgodan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here