Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pošto je ubedljivo, sa 3:0 savladao Kolumbijca Galana Riverosa na “mokrom” Filip Šatrije centralnom terenu. 

Od samog starta, Novak je nametnuo svoj ritam i eskresno došao do brejka, a potom i osvojenog prvog seta. Koliko je Đoković bio dominantan pokazuje i to da njegov rival nije osvojio niti jedan gem.

U nastavku, Đoković je nastavio tamo gde je stao u 1. setu i odmah napravio brejk. Zanimljivo, pri rezultatu 2:1, došlo je do prekida zbog kiše na Filip Šatrije stadionu koji je posebno iznervirao Novaka.

Naime, sitna kiša padala je tokom prvog seta, a  Đoković je u nekoliko navrata razgovarao sa sudijom da pokrene zatvaranje krova što nije urađeno. Takođe, čak i kada je počeo pljusak, krov nije zatvoren pa su teniseri počeli da proklizavaju što je razbesnelo Novaka.

Konačno, krov je zatvoren, a u pauzi Novak je čistio teren sa volonterima.

Kada je meč nastavljen, Đoković je ponovo nametnuo svoj ritam i bez većih problema došao do pobede.

III Set

5:2 – Novaka još gem deli od plasmana u osminu finala Rolan Garosa.

4:1  – Novak igra odlično i sa lakoćom dolazi do poena. Sve je bliži pobedi i plasmanu u osminu finala Rolan Garosa.

2:0 – Novi brejk Novaka. Đoković sigurnom igrom nastavlja ka pobedi.

II Set

6:3 – Novak rutinski osvaja drugi set.

4:3 – Novak čuva stečenu prednost i sve je bliži osvajanju 2. seta.

3:2 – Krov na Šatrijeu je zatvoren i meč je nastavljen. Obojica tenisera osvojila su gem na svoj servis.

Kratak prekid meča u Parizu zbog kiše. Tokom poslednjih nekoliko gemova kiša je padala na glavnom terenu. Novak je u više navrata upozoravao sudiju da zatvori krov, ali je on odbijao u nadi da se neće pogoršati vreme, što se upravo desilo.

Sa prvim pljuskom, krov na Šatrijeu je počeo da se zatvara, ali nedovoljno brzo, kako bi se izbelo proklizavanje tenisera. Usledila je pauza.

2:1 – Kolumbijac uz dosta muke dolazi do svog prvog gema na meču.

2:0 – U istom ritmu Novak je nastavio i u 2. setu. Bez većih problema je napravio brejk, da bi u naredom gemu Kolumbijac uzvratio i imao brejk loptu, ali Novak je izjednačio na 40:40 i spasio gem.

I Set

6:0 – Ubedljiva, atraktivna i sigurna igra, srpskom tneiseru je donela osvojeni prvi set. Novak nije dozvolio rivalu da se razigra, pa je sa ubedljivih 6:0 poveo na startu meča.

4:0 – Novi brejk Novaka! Odlična igra srpskog tenisera se nastavlja.

2:0 – Brejk Đokovića. Novak je brzo došao do 40:0 na serbis Kolimbijca. Galan se iz prvog problema izvlači servisom, ali onda posle odličnog drop-šota i savršenog loba dolazi do 15:40. Galan iznuđeno greši i Novak koristi drugu šansu.
U nastavku, Novak potvrđuje brejk na svoj servis.

Uoči meča: 

Ukoliko bi opravdao veliku ulogu favorita, svetski broj jedan bi se tako osamostalio na večnoj listi uspešnosti na Rolan Garosu, odnosno ostavio bi Rodžera Federera iza sebe.

Naime, ako bi pobedio Danijela Galana, onda bi Đoković ostvario 71. pobedu u karijeri na Otvorenom prvenstvu Francuske, prestigavši tako Rodžera Federera.

Sa druge strane, Kolumbijac Danijel Galan, je savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena 6:2, 6:2, 6:3 i plasirao se u 3. kolo Rolan Garosa, a pred meč sa Novakom kaže kako mu je najvažnije da se zabavlja na terenu.

– Znam da nije mnogo Kolumbijaca došlo do ove faze, ovo jeste poseban uspeh. Mnogo, mnogo sam gledao Novaka. Uvek je na TV-u, uvek na najvećim terenima, uvek u finalima, naravno da sam ga često gledao. Ipak, kao i u svim drugim mečevima, pokušaću da dam sve od sebe, da idem na pobedu i da igram onako kako inače igram – kazao je Galan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here