EPA/MAXIM SHIPENKOV
Marija Zaharova

Potparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je, reagujući na izjavu američkog zvaničnika da predsednik Džo Bajden smatra da palestinsku državnost treba dostići pregovorima, a ne jednostranim priznanjima, upitala Vašington kada su takvi pregovori vođeni o Kosovu.

Ona je u objavi na svom Telegram kanalu podsetila da nezavisnost Kosova nije došla kroz pregovore Beograda i Prištine, kao što se od Palestine traži da do državnosti dođe kroz direktne pregovore sa Izraelom.

– A šta američki predsednik ima sa Kosovom? Hoće li vas podsetiti kada su završeni ‘bilateralni direktni pregovori između strana’? Naravno, neće. Nije bilo pregovora Beograda i Prištine koji su se završili priznanjem nezavisnosti regiona, niti legitimnog referenduma na Kosovu – poručila je Zaharova.

Zaharova je istakla da nije bilo pregovora, već ”parade” jednostranih, nelegitimnih priznanja navodne nezavisnosti.

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Adrijan Votson rekao je ranije danas, nakon što su Irska, Španija i Norveška najavile da će ovog meseca priznati državu Palestinu, da predsednik SAD Džo Bajden veruje da bi palestinsku državnost trebalo dostići pregovorima, a ne jednostranim priznanjima.

Naveo je da američki predsednik “odlučno podržava dvodržavno rešenje” i da je to radio tokom čitave karijere, ali da smatra da palestinska država treba da bude izgrađena putem direktnih pregovora.

Norveška, Španija i Irska najavile su prethodno da će priznati palestinsku državu 28. maja.

3 COMMENTS

  1. Nema tu pregovora. Da se Izrael povuče u granice koje su im dodelile UN. A tek onda da se bori za svoju nezavisnost i priznanje. Kafa ih Palestina bude priznala, onda će biti međunarodno priznata država.

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!

  3. Nazalost nisam veliki optimista da se Kosmet povrati gde je i bijo u pokrajini. Za povratk Kosmeta je potrebna
    da se suglasi SAD, a od te suglasnosti nikada nece dócil. Bez obzira sto Srbija nikada nece priznati svoju svijetinju
    kao drzavu, to SAD i druge Zapadne zemlje ne interesuje. Akose bude uspelo sacuvatito malo Srpskog naroda
    na Severu Kosmeta zastititi to bi bijo veliki uspeh. Sto prica gospodja Zaharova to Zapada ne interesuje, greska je
    bila onda kada je predsjednik Russije Boris Jelcinj veliki pijanica odobrino Klintonutarasnjem predsjednniku SAD, da moze bombardirati Srbiju i oduzet Srpsku svijetinju Kosmeta po izgledu, tako ce i ostati. Nazalost kud plovi ovaj brod povratka nema.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here