EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv selekcije Kameruna, krajnji rezultat bio je 3:3 u utakmici drugog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Golove za Srbiju postigli su Strahinja Pavlović u prvom i Sergej Milinković Savić u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, kao i Aleksandar Mitrović u 53. minutu.

Strelci za Kamerun bili su Žan-Šarl Kasteljeto u 29, Vinsent Abubakar u 64. i Erik Čupo-Moting u 66. minutu. Utakmica se igrala na stadionu “El Džanub” u Al Vakri.

Brazil i Švajcarska imaju po tri boda, a Kamerun i Srbija po jedan. Naša selekcija će u poslednjem kolu u petak igrati sa Švajcarskom.

Srbija je bolje ušla u meč, a Mitrović je u 11. minutu pogodio stativu. Naša selekcija je nastavila sa dobrom igrom, a Mitrović je šest minuta kasnije imao novu šansu. On se našao u izglednoj situaciji posle greške odbrane Kameruna, ali je njegov udarac sa oko pet metara završio pored gola protivničkog tima.

Kamerun je prvu šansu imao u 19. minutu. Pjer Kunde je dobro šutirao, ali je Vanja Milinković-Savić bio dobro postavljen na golu. Afrička selekcija je povela u 29. minutu. Fudbaleri Kameruna izveli su korner na prvu stativu, lopta je prebačena na drugu stativu gde je Kasteljeto ubacio u mrežu. Kamerun je posle vodećeg gola imao više od igre, ali je Srbija u finišu prvog poluvremena stigla do preokreta golovima Pavlovića i Sergej Milinković-Savića.

Srbija je povela 3:1 u 53. minutu. Andrija Živković je proigrao Mitrovića, koji je zatresao protivničku mrežu. Kamerun je potom zaigrao angažovanije, a afrička selekcija je za dva minuta stigla do izjednačenja. Abubakar je u 64. minutu postigao gol, koje su sudije prvo poništile, ali je posle reakcije iz VAR sobe pogodak priznat. Samo dva minuta kasnije Čupo-Moting je izjednačio na 3:3.

Kamerun je u nastavku meča imao više od igre, a selektor Srbije Dragan Stojković je u 78. u igru uveo Nemanju Radonjića, Marka Grujića i Srđana Babića, koji su zamenili Miloša Veljkovića, Andriju Živkovića i Sergeja Milinković-Savića.

Međutim, do kraja utakmice nije bilo promene rezultata, iako su reprezentativci Srbije pokušali da dođu do pobede.

U drugom meču drugog kola grupe G večeras od 17 sati će igrati Švajcarska i Brazil.

Utakmice trećeg kola u grupi G biće odigrane drugog decembra, a sastaće se Srbija – Švajcarska i Kamerun – Brazil.

Tekstualni prenos ste mogli da pratite na našem sajtu.

SRBIJA – KAMERUN 3:3 (2:1)

TOK MEČA:

KRAJ

Drugo poluvreme

76. minut – Šansa za Srbiju, šutirao je Mitrović iskosa sa desne strane ali je golman Kameruna dobro intervenisao.

66. minut – GOL! Kamerun stiže do izjednačenja. Ponovo kontra i još jednom je zaspala odbrana Srbije, konkretno Stefan Mitrović koji je ušao u igru pre 10 minuta. Abubakar je dobio loptu i povukao, proigrao Čupo Motinga, a ovaj nije imao težak posao.

64. minut – GOL! Kamerun smanjuje. Prelep gol Vinsenta Abubakara. Svi su mislili da je ofsajd, ali je u VAR sobi potvrđen gol.

53. minut – GOOOOOOL! Mitrović je strelac nakon sjajne akcije Srbije!

46. minut – Utakmica je nastavljena.

Kraj I poluvremena

Pogledajte slavlje naših navijača nakon vodećeg gola Srbije (VIDEO)

Prvo poluvreme

45+3 minut – GOOOOOL! Kakav preokret u samo par minuta! Sergej je uputio neodbranjiv udarac  na pas Živkovića i dovodi Srbiju u vođstvo!

45+1 minut – GOOOOL! Stiže Srbija do izjednačenja. Nakon što je Tadić izveo slobodan udarac, najviši u kaznenom je bio Pavlović koji šalje loptu u mrežu Kameruna. 1:1

43. minut – Kamerun ponovo preti, Kunde je uputio udarac nakon kontre, ali je Milinković dobro intervenisao.

40. minut – Nova prilika za Srbiju, šutirao je ovog puta Tadić iz kaznenog ali visoko preko gola.

29. minut – GOL! Kunde je izveo korner, a na drugoj stativi je sam bio Kasteleto koji ubacuje loptu u našu mrežu. 0:1

20. minut – Prete i Kamerunci, šutirao je Kunde iskosa sa desne strane ali je naš golman sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.

17. minut – Velika šansa za Srbiju, ponovo je Mitrović bio glavni akter koji je šutirao iz kaznenog nakon što je lopta srećno došla do njega, međutim lopta je prohujala pored stative.

11. minut – STATIVA! Mitrović se posle serije driblinga u kaznenom oslobodio čuvara i uputio udarac ka golu ali se isprečila stativa.

5. minut – Prvi šut ka golu imala je Srbija preko Mitrovića koji je prbacio gol Kameruna.

1. minut – Utakmica je počela.

SASTAVI

SRBIJA (3-4-1-2) : V. Milinković Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković, Kostić, Maksimović, Lukić, S. Milinković Savić – Tadić – Mitrović.

KAMERUN (4-3-3): Epasi – Fai, N’Kolou, Kasteleto, Tolo – Anguisa, Ondoua, Kunde Hongla – Mbeumo, Čupo-Moting, Ekambi.

Obe selekcije su u prvom kolu doživele poraz – Srbija od Brazila 2:0, a Kamerun od Švajcarske 1:0.

Reprezentacija Srbije je do sada odigrala samo jedan meč sa selekcijom Kameruna, i to u Beogradu u okviru priprema za SP 2010. godine.

Srbija je u tom duelu slavila sa 4:3, a strelci za Srbiju su bili Miloš Krasić, Dejan Stanković, Marko Pantelić i Nenad Milijaš.

Kamerunu je ovo osmo učešće na SP, a najbolji rezultat su zabeležili u Italiji 1990, kada su u četvrtfinalu eliminisani od Engleske.

U drugoj utakmici u Grupi G, Brazil će od 17 časova igrati protiv Švajcarske.

12 COMMENTS

  1. Prestante da igrate Fudbal igrajte Nogomet kao nase komsije,samo tako mozete nesto da napravite i dosta ono dovoljno je da smo se plasirali na Mundijal.Sretno i borbeno nema predaje.

  2. Хајде децо , вратите се кући.Јефтиније је губити мечеве у Србији.

  3. A kako to tako morade biti? Ne bi boljeg resenja?Protiv Albanca mora biti uspesnije…ili fali sad motivacija?

  4. Kad cemo znati da drzimo rezultat Pa je to Piksi unisto Mitrovisa i jos neke napdace igraj polako siguro Akl kako je rekao Piksi nismo omali snage .Pa to je ujek bio poroblem i Ostace problem Igrac ne traba da igra ako je povreden.. Sretno bili ali tako je to Dok dode iz glave u noge proslo vrijeme
    Nikola

  5. Pshicki slabi, skroz. Od cega pate, ne znam, ali je tesko gledati.
    Vrhunski sportisit se bore do zadnje kapi energije, a ovi razmisljaju o odmoru.
    Nemate sta traziti medju najboljima, i gotovo!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here