Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Irsku 3:2 na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, i to, posle preokreta. 

Novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi na svom debiju upisao je prvu pobedu.

Od samog starta meča Irska je imala početnu inicijativu i napala Srbiju. Ipak, Orlovi su uspeli da se brzo oslobode pritiska, ali ne i da ozbiljnije ugroze gol gostiju.

Umesto toga, Irci u 18. minutu koriste nepažnju odbrane Srbije. Posle centaršuta sa leve strane Braun je uspeo da nadskoči Mladenovića u kaznenom prostoru i postigne gol. Bio je to prvi gol Iraca posle sedam mečeva u svim takmičenjima.

Do kraja poluvremena igralo se uglavnom otvoreno na obe strane terena. Pred sam kraj Srbija ređa napad za napadom, pa u 40 minutu dolazi do izjednačenja.

Lopta je stigla do Mladenovića koji centrira ka Tadiću, koji glavom odlično pronalazi Vlahovića. Srpski napadač uspeo je da postigne gol za 1:1.

Od tog momenta Srbija je imala još nekoliko šansi, ali je rezultat ostao nepromenjen.

U nastavku, Irska je ponovo napala i imala inicijativu. Sa druge strane, Srbija je tražila svoju šansu za novi gol i vođstvo.

Ipak, u 61. minutu, selektor Dragan Stojković vrši dvostruku izmenu i u igru uvodi Aleksandra Mitrovića i Maksimovića i to odmah daje rezultat. Tako Mitrović u 69. minutu postiže prelep pogodak za vođstvo Srbije posle asistencije Tadića.

Od tog momenta, nizali su se napadi Srbije. Tako je u 75. minutu, posle treće asistencije Tadića, glavom postigao svoj drugi gol na meču.

Do kraja, Irci u 88. minutu uspevaju da postignu novi goli smanje rezultat, ali Orlovi uspevaju da sačuvaju gol i upišu 3 boda u prvom meču kvalifikacija.

TOK UTAKMICE: SRBIJA – REPUBLIKA IRSKA 3:2

II Poluvreme

86. minut – Gol! Irska postigla novi gol.

75. minut – Gol! Mitrović postiže i drugi gol! Ponovo je Tadić dodao loptu do Mitrovića koji glavom postiže gol!

69. minut – Gol! Srbija vodi! Mitrović je u stilu Maradone lobovao golmana Irske! Tadić je još jednom dodao loptu na desnu stranu, Mitrović koristi asistenciju za prelep pogodak.

 

61. minut – Nema promene rezultata. Irska se brani, Srbija napada. Odličnu priliku imao je Mileković, ali lopta prolazi pored desne stative Iraca.

56. minut – Irska je žestoka napala Srbiju na startu poluvremena. Odličnu priliku su propustili posle ubacivanja sa desne strane, Gajić šalje loptu u korner. Klark je imao priliku da glavom donese prednost svom timu, ali lopta prolazi pored gola.

50. minut – Igra se otvoreno na obe strane terena. Vlahvić je imao priliku za novi gol, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji.

I Poluvreme

 44. minut – Ređaju se prilike Srbije! Dušan Tadić razigrao je Đuričića, anjegov udarac brani golman Travis. Dušan Tadić izveo je korner i gađao gol protivnika, a tom prilikom golman Irske je glavom udario u stativu.

42. minut – Srbija ponovo igra fudbal. Nova akcija Srbije, Mladenović je dodao do Đuričića koji šutira, lopta se odbija u korner. Odlična akcija Srbije.

40. minut – Gol! Mladenović je dodao do Tadića koji je glavom dodao loptu do Dušana Vlahovića koji majstorski postiže svoj drugi gol u dresu reprezentacije Srbije!

31. minut – Irci su zaustavili nalet Srbije. Igra se mirno, uglavnom na sredini terena.

23. minut – Pokušava Srbija da se vrati rezultatski u igru, imali smo i korner, ali sve to loše za sada deluje.

18. minut – GOLLL! Irska vodi 1:0, strelac je Braun posle udarca glavom. Nadskočio je Mladenovića u kaznenom prostoru. Bio je to prvi gol Iraca posle sedam mečeva u svim takmičenjima.

15. minut – Nema konkretnih akcija, igra se isključivo na sredini terena.

2. minut – Početnu inicijativu na meču ima selekcija Irske. Presingom nastoje da poremete napad Srbije.

U odnosu na neke prethodne mečeve reprezentacije novi selektor je izveo potpuno drugačiji sastav.

SASTAVI: 

Srbija: Dmitrović – Milenković, Mitrović, Pavlović, Gajić, Lukić, Račić, Mladenović, Tadić, Vlahović, Đuričić.

Republika Irska: Travers, O’Šej, Kolman, Stivens, Klak, Doerti, Braun, Konoli, Robinson, Molumbu, Kulen.

Srbija je u grupi sa još Portugalom, Luksemburgom, Azerbejdžanom i Irskom koja je i prvi rival u prvoj od tri duela ovog meseca.

Istovremeno, u A kvalifikacionoj grupi sastaju se Portugal i Azerbejdžan u Torinu, što ćemo, naravno, ispratiti.

Kapiten Srbije biće Dušan Tadić, a selektor Stojković istakao je da nije bilo teško odrediti ko će nositi traku oko ruke.

– Toliko je odluka bila teška da noćas nisam mogao da spavam. Naravno da je bila laka odluka, Dušan Tadić je naš kapiten i tu nije ništa sporno. Svi igrači koju su pozvani, figruativno su svi kapiteni.

– On je samo jedan od predvodnika, a i nosi jedan lep broj na leđima. Dovoljno je kvalitet igrač da je bude i kapiten- rekao je Stojković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here