Fudbaleri Crvene Zvezde odigrali su jedan od najboljih mečeva i u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sa ubedljivih 5:0 eliminisali Kairat iz Kazahstana. 

Gosti su u Beograd došli sa 2:1 iz prvog meča, ali su izabranici Dejana Stankovića odmah anulirali njihovu prednost i odličnm igrom prošli dalje.

Zvezda je napala od samog starta, i imala inicijativu. Ređale su se šanse jedna za drugom, dok su fudbaleri Kairata delovali neorganizovano i potpuno iznenađeno igrom crveno-beih. Tako je u 9. minutu Katai dobio loptu sa leve strne, na ivici šesnaesterca, odlično šutirao i pogodio za vođstvo Zvezde.

U nastavku meča, Zvezda je nastavila u istom ritmu. Dragović je u 20. minutu prosledio do Dionija koji je odlično reagovao i postigao svoj prvi gol u crveno-belom dresu.

Bez obzira na ubedljivu prednost, crveno-beli su nastavili da opsedaju gol Kairata, a onda je Ivanić fauliran, a Katai je sa ivice šesnaesterca, sa leve strane, izveo slobodan udarac i pogodio donji desni ugao gola za velikih 3:0!

I u nastavku, viđena je ista slika. Crveno-beli su odmah napali rivala, a to im se odmah isplatilo. Uporan je bio Rodić, oduzeo loptu, a onda dodao do Ivanića koji prolazi svoje čuvare i snažnim udarcen dodatno uvećava prednost Zvezde!

Samo nekoliko minuta kasnije, i Falko je imao odličnu priliku za gol. Prvo je prihvatio loptu i onda kao brzi voz proleteo kroz odbrnau Kairata,šutirao, ali je njegov udarac završio pored stative, da bi samo minut kasnije pronašao prostor i plasirao loptu za 5:0.

I u poslednjih pola sata Zvezda je napadala, a kako se bližio kraj meča ritam igre je opadao. Kako je Zvezda imala ubedljivu prednost Kairat nije imao snage za golove i preokret pa je rezultat ostao nepromenjen.

U 3. kolu kvalifikcija za Ligu šampiona ekipa Crvene zvezde igraće protiv Šerifa iz Moldavije.

TOK MEČA: CRVENA ZVEZDA – KAIRAT 5:0

II Poluvreme

84. minut – Opao je ritammeča. Igra se uglavnom na sredini terena, nema izglednih prilika za gol.

72. minut – Nešto  mirniji period igre bez prilike za gol.

67. minut – Nekoliko izmena izvršio je trener Crvene zvezde Dejan Stanković. U igri je mladi crnogorski reprezentativac Nikol Krstović koji je ušao umesto Falka i odmah imao priliku za gol koju ne koristi.

59. minut – Lepršava igra Crvene zvezde. Dioni dodaje do Ivanića koji iz drugog plana šutira pored gola.

55.minut – Gooool! Nastavlja se pravi fudbalski spektakl! Posle promašene šanse, u sledećem napadu, Falko je pronašao prazan prostor i plasirao loptu u gol Kairata!

54. minut – Nova prilika za Zvezdu! Felipe Falko je prihvatio loptu i onda kao brzi voz proleteo kroz odbrnau Kairata,šutirao, ali je njegov udarac završio pored stative!

49. minut – Goool! Mirko Ivanić je strelac! Nastavlja se fantastična igra Zvezde! Uporan je bio Rodić, oduzeo loptu, a onda dodao do Ivanića koji prolazi svoje čuvare i snažnim udarcen dodatno uvećava prednost Zvezde!

I Poluvreme

45. minut – Imao je novu priliku Kanga, ali nije dobro uposlio Falka i rezultat ostaje nepromenjen.

40. minut – Gol!!!! Katai je ponovo strelac! Fauliran je Ivanić na ivici šesnaesterca sa leve strane. Potom, izveo je slobodan udarac i pogodio donji desni ugao gola za velikih 3:0!

35. minut – Diogo je imao novu priliku, ali je golman Kirata siguran.

30. minut – Kanga je na sredini terena oduzeo loptu i odlično uposlio Mirka Ivanića koji šutira, ali je njegov udrac izblokiran!

28. minut – Nastavlja se inicijativa Zvezde. Crveno-beli ređaju napad za napadom. Igra se uglavnom ispred gola Kairata.

20. minut – Gool! Dioni je strelac! Loptu je u posedu imao Dragović, a onda je prosledio do Dionija koji je odlično reagovao i poslao loptu u mrežu Kairata za 2:0!

14. minut – Nastavlja se inicijativa Zvezde. Slobodan udarac sa desne strane izveo je Katai, ali lopta je kod Kairata.

9. minut – Gol! Potpuna inicijativa Crvene zvezde se isplatila! Katai je dobio loptu sa leve strne, na ivici šesnaesterca, odlično šutirao i pogodio za vođstvo Zvezde. Crveno-beli su izjednačili i sada je 2:2 u ukupnom rezultatu sa Kairatom. 

4. minut – Zvezda je napala od starta meča. Marko Gobeljić šutirao je sa nekih 30 metara ali je njegov šut blokirao Rade Dugalić. Korner za Zvezdu.

Pvi meč završen je pobedom kazahstanskog tima 2:1, pa srpski tim mora a juri rezultat iz prvog meča.

Trener crveno-belih napravio je čak četiri promene u odnosu na meč u Kazahstanu prošle nedelje, a najveće iznenađenje je Marko Gobeljić na desnom beku umesto povređenog Milana Gajića.

Crvena zvezda – Kairat (20.30, RTS, Arena sport)
C. ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga – Katai, Falko, Ivanić – Dioni.

KAIRAT (4-3-3): Ustimenko – Mikanović, Dugalić, Alip, Vorogovski – Burančjev, Abiken, Poljakov – Šušenačev, Vagner Lav, Hovhanisjan.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković ističe da će njegov tim u revanšu tražiti prolaz.

– Ako budemo na nivou koji se očekuje od nas, ne bi trebalo da bude problema. Izvukli smo dosta stvari iz prve utakmice koje nisu funkcionisale i koje nećemo ponoviti. Prošle godine kada smo igrali kvalifikacije za Ligu Evrope smo priželjkivali revanš. Tada je bio jedan meč, bez popravnog. Ove godine imamo šansu da pred navijačima ispravimo greške koje smo napravili u Kazahstanu – rekao je Stanković.

Šef stručog štaba Zvezde smatra da će igra protivnika zavisiti od pristupa njegovog tima.

– Dosta toga zavisi od nas, da li ć se povući ili će hrabro igrtai kao u Kazahstanu. Oni imaju dobru reakciju na izgubljenu loptu i to treba da okrenemo u našu korist, u suštini da ih odaljimo što više od gola. Prekid je njihovo važno oružje, pa čak i aut. Možda zvuči glupo, ali oni iz auta, pogotovo sa desne strane ubacuju loptu u peterac i ponašaju se kao da je korner, doslovno im pet-šest igrača bude u završnici. Mnogo stvari zavisi od nas, znamo i m vrline i mane i opet kažem, radićemo na tome da se oni brane – poručio je Stanković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here