Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se po treći put u nizu plasiraju u plej of kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u Nikoziji na Kipru, posle 1:1 u regularnom delu poraženi od Omonije posle produžetaka i penala (4:2).

Od samog starta meča crveno-beli su bili bolji rival i napali Omoniju, koja je, sa druge strane, čekala svoje šanse iz kontranapada i iz prekida.

Najbolju priliku imao je Ben u 25. minutu kada je glavom šutirao, ali nije bio precizan.

Ipak, kako izglednih prilika nije bilo, Omonija je uspevala da iz povremenih kontranapada pripreti. Tako je, posle kornera i katastrofalne greške Borjana Luftner u 31. minutu zatresao mrežu za početno vođstvo. Borjan je loše odbio loptu koja pada na glavu Luftnera i odlazi u gol.

U nastavku, Zvezda je uspela da uzvrati petnaestak minuta kasnije. Pred sam kraj poluvremena lopta je došla do Bena na desnoj strani, on odlično centrira na peterac odakle Ivanić uspeva da glavom zatrese mrežu i izjednači.

U nastavku, Zvezda je odmah zapretila. Katai i Ben su imali odlične prilike da iz slobodnih udaraca postignu gol, ali je golman Omonije bio siguran.

Sa druge strane, u 67. minutu Omonija je imala najbolju priliku u drugom poluvremenu. Volej je “uhvatio” jedan od igrača kiparskog tima i snažno šutirao, da bi Borjan odlično reagovao i spasio svoj tim.

Do kraja, gosti iz Beograda su imali potpuno inicijativu. Trener Dejan Stanković u igru je, umesto Vukanovića, ubacio novog napadača, Italijana Dijega Falćielija.  Ipak, promene rezultata nije bilo.

Tokom produžetaka, ritam meča je opadao iz minuta u minut. Najizgledniju priliku imao je Gavrić u 111. minutu. Odlično je prošao po levoj strani, oslobodio se čuvara i šutirao u gornji desni ugao gola Omonije. Ipak, lopta je okrznula prečku i izašla van terena.

Ušlo se u penal završnicu u kojoj su se bolje snašli fudbaleri Omonije koji su uspeli da obezbede plej of kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem će se sastati sa Olipijakosom i koji garantuje nastup u grupnoj fazi Lige Evrope.

Sa druge strane, Crvenoj zvezdi ostaju kvalifikacije za Ligu Evrope u kojoj će biti među povlašćenim timovima.

II Produžetak

120. minut – Penali odlučuju pobednika meča.

115. minut – Nema promene rezultata u Nikoziji.

111. minut – Raste tenzija u Nikoziji. Prvo je Kali Sane faulirao Sanoga, koji je napustio igru, da bi Gavrić u sledečem napadu, odlično prošao po levoj strani, oslobodio se čuvara i šutirao u gornji desni ugao gola Omonije. Ipak, lopta je okrznula prečku i izašla van terena.

I Produžetak

105. minut – Kraj prvog produžetka.

103. minut – Gomez je pokušao da iznenadi Borjana iz slobodnog udarca, ali je loptza završila preko gola. Čuvar Zvezdine mreže je za svaki slučaj bio na lopti.

98. minut – Sve se teže igra po velikoj vrućini. Igrači oba tima sve sporije trče, a prilika za gol nema.

II Poluvreme

90. minut – Igraće se produžeci u Nikoziji.

86. minut – I jedan i drugi tim “štede” energiju. Produžeci su sve izvesniji.

82. minut – Pada ritam meča u Nikoziji. Ni Zvezda ni Omonija ne uspevaju da dođu do gola. Crveno-beli pritiskaju, ali nema izgledne šanse za pogodak.

74. minut – Nova velika prilika za Zvezdu, posle centaršuta Rodića sa leve strane, Ben sa nekih desetak metara ima izglednu priliku da zatrese mrežu, ali pogađa fudbalera Omonije.

67. minut – Najbolja prilika za Omoniju u drugom poluvremenu. Volej je “uhvatio” jedan od igrača kiparskog tima i snažno šutirao, da bi Borjan odlično reagovao i spasio svoj tim.

63. minut – Žuti karton za Langa, jer je zaustavio Bena na neka 23 metara od gola Omonije. Ipak, Kanga je šutirao pravo u Fabijana.

62. minut – Sreća za Zvezdu! Viktor Gomeš je šutirao sa 20-ak metara. Lopta je prohujala tik pored stative.

56. minut – Nova prilika za Zvezdu. Katai je izveo slobodan udarac sa leve strane, odlično je šutirao u donji desni ugao, ali je golman Omonije bio siguran i odbio loptu u korner.

50. minut – Prvi pokušaj u nastavku, Katai je šutirao sa leve strane, ali je Fabijano odbranio.

I Poluvreme

45. minut – Gol Zvezde! Pred sam kraj poluvremena lopta je došla do Bena na desnoj strani, on odlično centrira na peterac odakle Ivanić uspeva da glavom zatrese mrežu i izjednači. Sve je potpuno otvoreno na Kipru. 

40. minut – Posle gola Omonije Zvezda igra mnogo bolje. Dve velike prilike imali su Kanga i Degenek. Prvo je Kanga uputio odličan šut koji je posle odbitka završio u korneru, da bi potom, posle odličnog izvedenog kornera, Sanogo faulirao golmana Omonije i sprečio Degeneka da zatrese mrežu rivala.

31. minut – Gol! Omonija vodi posle kornera i katastrofalne greške Borjana. Posle izvedenog kornera sa leve strane, Borjan je loše odbio loptu koja pada na glavu Luftnera i odlazi u gol. 

25. minut – Najbolja prilika za Zvezdu, posle centaršuta sa desne strane, Ben je glavom šutirao, ali nije bio precizan.

23. minut – Zvezda “pritiska” rivala napadima na poslednju liniju odbrane. Ipak, za sada, crveno-beli nisu uspeli da izgrade priliku za gol.

14. minut – Prvi šut Zvezde u okvir gola! Probao je Ivanić sa 20 i kusur metara, ali je Fabijano tu “žabicu” odbio pesnicama. Nažalost po Zvezdu, nikog nije bilo da isprati.

5. minut – Po jedna prilika za oba tima na startu meča. Sa jedne strane fudbaler Omonije uputio je šut ka golu, ali je lopta otišla preko prečke. Sa druge strane, Katai je probio po desnoj strani ali je golman Kiprna bio siguran.

Kada je reč o startnih 11, Dejan Stanković je odlučio da u napadu, gde je najviše “škripalo” od prvog minuta zaigra Vukanović, dok je novo pojačanje Falćineli na klupi.

Omonija: Fabiano, Lang, Hubočan, Luftner, Ležijaks, Papulija, Žordi Gomez, Viktor Gomeš, Tijago, Bautek, Kakuli
Klupa: Kirijakidis, Sene, Duriš, Kusulos, Mavrais, Luizu, Asante.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Ben, Katai, Vukanović.
Klupa: Popović, Gajić, Pankov, Jovančić, Nikolić, Gavrić, Falčineli.

Uoči meča:

Crveno-beli eventualnom pobedom, mogli bi da obezbede mesto u plej-ofu za Ligu šampiona i četvrtu uzastopnu jesen u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Naime, trijumfom protiv Omonije Zvezda bi inkasirala barem 8 miliona evra, koliko se dobija za učešće u Ligi Evrope koje bi sigurno obezbedila. U slučaju da se i treću sezonu za redom plasira u Ligu šampiona, ta cifra bi samo od učešća porasla na 15 miliona.

Za plasman u Ligu šampiona igraće protiv Olimpijakosa.

– Svi koji su imali probleme sa lakšim povredama su ozdravili, na našu sreću i izaći ćemo u najboljem sastavu koji imamo – poručio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

On je na zvaničnoj konferenciji za medije u Nikoziji istakao da, pošto se igra samo jedna utakmica, uz to u gostima, sigurno neće kalkulisati. Ono što bi problem za crveno-bele mogao da bude jeste izuzetno visoka tempertura na Kipru u terminu odigravana meča.

– Temperatura je velika i to će sigurno biti važan faktor, ali kako je nama, tako je i njima. Imamo istorijsku priliku da četvrtu godinu zaredom igramo grupnu fazu u evropskim takmičenjima i svesni smo toga. Daćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom rezultatu – rekao rekao je Stanković.

1 COMMENT

  1. Totalna antireklama fudbala. Ovi jadni a preplaceni igraci su se trudili, ali dzaba kada ne znaju da igraju ovu igru

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here