pixabay.com

Ako stara ljubav još nije zaboravljena, bivšem nas mogu privući: ljubomora prema njegovoj novoj partnerki; osveta; požuda, strah od samoće; osećaj krivice; pokušaj da ga opet pridobijemo; čežnja za ljubavlju; užitak; uteha bivšeg jer je pogođen prekidom; saosećanje.

Seks s bivšim, čak i ako možemo bez njega, može biti vrlo privlačan. Nudi nam: uzbuđenje zabranjenog voća; napetost: kako ga se sećamo i da li se promenio; moć i potvrdu: „Još uvek mi ne može odoleti!“; zadovoljstvo bez obaveza; osvetu: pokazaćemo mu šta propušta; nastavak priče: iako je u novoj vezi, još ne može zaboraviti prošlost!

Moguće posledice seksa s bivšim

Neki „zaglave“ sa bivšim čak i ako su već u novoj vezi. Neki vide seks s bivšim kao slabost. Drugima je sasvim normalno da povremeno spavaju s bivšim – pa bili su toliko dugo zajedno, pa će sada nastaviti „prijateljstvo“. Neki su pragmatični: zašto ne bih spavala s njim ako nam je dobro i oboje uživamo?!

Ne postoji pravilno ili pogrešno ponašanje. Za oba partnera je važno da znaju šta očekuju: šta znači seks za vezu s bivšim? Je li to samo seks ili želim partnera nazad? Sprečava li me seks s bivšim da ne krenem u novu vezu? Oba partnera moraju imati jednaka očekivanja da ne bi došlo do razočarenja.

Ako ste već u novoj vezi, svakako biste trebalo da sebi postavite sledeća pitanja: Šta seks s bivšim znači za novu vezu? Hoću li povrediti partnera? Nedostaje li mi nešto u seksu s novim partnerom? Dajem li uopšte novom partneru priliku? Udaljava li me seks s bivšim od novog dečka?

Prema istraživanjima, svaka peta žena navodi da je imala seks sa bivšim partnerom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime