pixabay.com

Australijska profesionalna surferka Lora Enever ostvarila je ono što nije uspelo nijednoj drugoj ženi u ovom sportu. Hrabra 31-godišnja devojka sa severnih plaža Sidneja, „zajahala“ je na Havajima talas visok 13,3 metara i tako se upisala u Ginisovu knjigu rekorda.

– Dok sam „veslala“ u susret talasu znala sam da je veliki, ali ne i koliko zapravo. Tek kad sam počela da se spuštam s njegovog vrha pogledala sam ka dole i shvatila da sam upravo uhvatila najveći talas u mom životu. Znala sam da je to ono što sam čekala i verovala sam da ću uspeti da se spustim niz njega – rekla je Lora u izjavi za Svetsku surf ligu (WSL).

Enever je priznanje dobila u svom Narabinu na severu Sidneja

Zaljubljenici u surf su odmah izračunali da se Australijanka zapravo spustila niz talas visine trospratne zgrade. Takođe, uporedili su talas sa njenom visinom i zaključili da je bio osam puta viši.

Lora Enever je nekadašnja juniorska prvakinja sveta u surfingu, a sedam sezona se takmičila i u prestižnom seniorskom WSL šampionatu, pre nego što je odlučila da se posveti „hvatanju“ džinovskih talasa, što joj očigledno ide od ruke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here