Valjevo: 30 dana pritvora napadačima na “Žene u crnom“

0

"Žene u scrnom" napadnute su prilikom razvijanja transparenta kojim se traži da se ne zaborave žrtve u Srebrenici
 

Pritvor je određen A.B. (30), M.B. (23), M.M. (31), I.M. (22) iz Valjeva osumnjičene za krivično delo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, kao i za krivično delo nasilničko ponašanje.

 

Na rešenje o pritvoru oni imaju pravo žalbe Vanraspravnom krivičnom veću Osnovnog suda u roku od tri dana.

 

N.D. (51) iz Valjeva bio je zadržan 48 sati u policiji zbog krivičnog dela ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira. Osnovni tužilac za njega nije tražio produžavanje pritvora.


Žene u crnom napadnute u Valjevu

 

Tužilac je naložio da se protiv L.G. (20) iz Valjeva podnese krivična prijava za krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja javnog reda i mira, a protiv A.B. (25) iz Valjeva za krivično delo ugrožavanje sigurnosti u redovnoj proceduri – bez policijskog zadržavanja i pritvora.

 

Prekršajne prijave podnete su protiv A.M. (25), D.M. (28), S.M. (21) i A.B. (25) iz Valjeva zbog drskog i bezobzirnog ponašanja, vređanja i zlostavljanja drugih lica.

Do napada na aktiviste "Žena u crnom" došlo je u utorak tokom performansa te NVO i povodom razvijanja transparenta kojim se traži da se žrtve Srebrenice ne zaborave, i da se izvršioci genocida pozovu na odgovornost.

 

Tom prilikom povređeno je četvoro aktivista NVO "Žene u crnom", koje su u sredu nastavile put Loznice, a potom i Potočara u BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here