Van Gal: Igračima će biti uništeno samopouzdanje

0

Loš početak: Rajan Gigs i Luj Van Gal
 

Mančester junajted, koji je pobedio u svih šest prijateljskih utakmica tokom priprema, izgubio je na Old Trafordu od Svonsija sa 1:2, na početku engleskog prvenstva.

"Kada tokom priprema pobedite u svakoj utakmici, a zatim izgubite prvu zvaničnu utakmicu – ne može biti gore. Izgradili smo veliko sampouzdanje, koje će biti uništeno zbog ovog poraza", rekao je Van Gal, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

 

Svonsi je prvi put u svojoj istoriji u prvenstvenoj utakmici pobedio na Old Trafordu, a Junajted je izgubio na svom terenu u prvom kolu šampionata prvi put posle 42 godine, kada je pobedio Ipsvič sa 3:2. Van Gal je rekao da neće zbog poraza tražiti nove igrače na tržištu, već da je o tome razmišljao i pre početka Premijer lige.

"Da, trebaju mi novi igrači, ali o tome sam razmišljao i pre ove utakmice. Isto sam mislio i kada smo igrali u SAD. Znam na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Znao sam koliko veliki posao me čeka. Naše pobede na pripremama su uvećale očekivanja", rekao je on.

 

"U prvom poluvremenu sam video da su moji igrači veoma nervozni i da prave pogrešne izbore. Igrači moraju da se naviknu na velika očekivanja jer igraju u Mančester junajtedu i moraju da se nose s pritiskom. Naravno, veoma sam razočaran zbog poraza, zbog igrača i navijača, sebe i mojih pomoćnika. Ali moramo da shvatimo da je ovo samo jedna od mnogih utakmica i niko sada nije šampion. Titula se osvaja u maju", dodao je Van Gal.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here