pixabay.com

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski pozvao je predsedavajućeg Predstavničkog doma SAD Majka Džonsona da dozvoli glasanje o novoj američkoj pomoći Ukrajini i poručio da bi Džonson bio kriv ukoliko zakon ne bude usvojen, a Rusija napreduje na bojnom polju.

U obraćanju istraživačkom centru Atlantskog saveta, Sikorski je napomenuo da je Džonson “u prošlosti toplo govorio o Ukrajini”.

“Zato bih voleo da zna da ceo svet gleda šta će uraditi i ako dodatna pomoć ne bi prođe (Kongres SAD) i Ukrajina pretrpi preokrete na bojnom polju biće njegova odgovornost”, istakao je poljski šef diplomatije.

Džonson je raspustio Predstavnički dom na dve nedelje, a prethodno nije stavio na glasanje paket pomoći od 60 milijardi dolara za Ukrajinu, koji je izglasan u Senatu ranije ovog meseca.

“Kriminalna porodica diktatora pomaže i podržava ubilačku invaziju ruskog predsednika Vladimira Putina na Ukrajinu”, rekao je Sikorski, misleći na vojnu pomoć koju Iran i Severna Koreja navodno pružaju Moskvi.

Dodao je bi rezultat ruske pobede u Ukrajini bilo prisustvo većeg broja “siledžija” na svetskoj političkoj sceni, pozivajući Majka Džonsona da “dozvoli da demokratija ide svojim tokom”.

3 COMMENTS

  1. Једини кривац за хиљаде мртвих војника у Украјни је Борис Џонсон који је минирао преговоре из марта 2022. године !!! Све остало је пропаганда !!! Не можете кривити Американца који не жели да шаље оружје и продужава агонију Украјне, а да хвалите онога који је деловао против мира !!!

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here