Vaskršnja turneja od Sarajeva do Beograda

0

Popularna u Barskoj: Nastup u Vircburgu
 

Svaki odlazak i nastup na prostoru nekadašnje zajedničke države za nju je novi izazov i prilika da podseti poklonike njenog interpretiranja dela klasičnih i savremenih kompozitora za klavir, da je još aktivna i da i posle 36 godina javnih nastupa rado izlazi pred publiku.
 

Srpska lista

Treba reći da je Aleksandra Romanić član Saveta stranaca grada Minhena, jer je izabrana na Srpskoj listi koju su formirali naši ljudi u Minhenu. Mandat Savetu stranaca i Aleksandri Romanić ističe u jesen i ona i ovu priliku koristi da pozove naše ljude da u što većem broju izađu na izbore i izaberu svog kandidata koji će zastupati njihove interese u ovom savetodavnom telu u Minhenu.

– Ovo je moja redovna poseta za uskršnje praznike Sarajevu i drugim prostorima nekadašnje jedinstvene i zajedničke zemlje. I ovaj put ću imati nekoliko nastupa pred publikom i iskoristiti priliku da podržim mlade talentovane muzičare sa naših prostora. U Beogradu ću na Fakultetu muzičkih umetnosti za studente klavira svih godina održati "master kurs" a onda prisustvovati i njihovom završnom koncertu – rekla je Aleksandra Romanić pred put.
 

Pored toga što se u Minhenu bavi pedagoškim radom podučavajući mlade muzici i sviranju klavira, Aleksandra Romanić nastupa širom Bavarske. Tako je nedavno svirala Betovenova dela na festivalu koji je održan u okolini Minhena. Pre toga je bila u Vircburgu i u drugim bavarskim gradovima, a do leta ima dosta posla i nastupa. Da je ona popularna u Minhenu i Bavarskoj govori i činjenica da je umetnički TV kanal "Alfa" Bavarskog radija celu emisiju posvetio poznatoj umetnici.
 

Iz Hrvatske nema poziva

– Ja sam posle rata od država nastalih od bivše Jugoslavije do sada nastupala u Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Interesantno je da, iako sam rođena u Zagrebu, do sada niko odande nije osetio potrebu da me pozove da i tamo nastupam. To me čudi, pogotovo što se zna da sam ja kao umetnik i pre rata držala koncerte širom bivše Jugoslavije, pa i u Zagrebu, odnosno Hrvatskoj. Možda se konačno, ipak, neko seti da me pozove – kaže kroz smeh Aleksandra Romanić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here