Vaterpolo savez Srbije se oglasio saopštenjem: Dezinformacije o pripremama reprezentacije

0
Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo reprezentacija Srbije

Vaterpolo savez Srbije oglasio se saopštenjem u kojem navodi da su pripreme reprezentacije obavljene u Sloveniji po pripremljenom planu kako bi se na Olimpijskim igrama ostvario što bolji rezultat.

Oni su istakli da brojne informacije o nepostajanju uslova u Srbiji koje su se pojavile u medijima nisu tačne. Saopštenje prenosimo u celosti:

– Povodom raznih neistinitih informacija koje su se pojavljivale u medijima prethodnih dana, a vezano za sprovođenje priprema muške vaterpolo reprezentacije Srbije u Sloveniji, zbog tobožnjih nepostojećih uslova u Srbiji želimo da istaknemo sledeće:

Vaterpolo savez Srbije planove i programe svih nacionalnih selekcija donosi svakog decembra za narednu godinu, a prema predlogu nacionalnih trenera, nacionalnog selektora, kao i Stručnog saveta VS S koji iste usvaja na posebnoj sednici gde se svi planovi i programi razmatraju i obrazlažu.

Konkretno, u slučaju bazičnih priprema seniorske muške reprezentacije Srbije koje su održane u Sloveniji, moramo da istaknemo da je Brdo kod Kranja izabrano kao najpogodnije mesto za takvu vrstu priprema pred Olimpijske igre u Tokiju gde bi pored fizičke pripreme, bila urađena i mentalno psihološka priprema koja je zahtevala svojevrsnu izolaciju od spoljnih faktora (navijači, mediji, očekivanja javnosti i sl.). Dakle, nikakvo nepostojanje uslova u Srbiji u vidu objekata za pripreme nije postojalo, već isključivo razlozi gore navedeni.

Moramo da istaknemo veliku podršku Predsednika Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije proteklih godina kroz sanaciju dugovanja nasleđenog iz perioda neodgovornog poslovanja, višestruku pomoć klubovima za nastupe na takmičenjima i sanaciju posledica prouzrokovanom epidemijom korona virusa, podršku pri organizaciji najvećih sportskih takmičenja u našoj zemlji, isplatu novčanih nagrada za vrhunske rezultate u rekordnom roku, redovnu isplatu nacionalnih priznanja za ostvarene vrhunske rezultate itd. Ovo su činjenice koje se mogu na jednostavan način proveriti i svaka manipulacija bilo kog od ovih podataka je zlonamerna.

Na kraju, svi smo svedoci velikog uspeha ostvarenog pre samo nekoliko dana na Olimpijskim igrama u Tokiju i osvajanja nove zlatne medalje u vaterpolu u muškoj konkurenciji. Apelujemo na javnost i medije da se na pozitivan način bavimo ovom temom jer svaka dezinformacija i manipulacija samo baca senku na vrhunski rezultat naših momaka na koji svi zajedno trebamo da budemo ponosni – navodi se u saopštenju VSS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here