Vatikan: ”Mlad mesec” je devijantan!

0

’’Ovaj film nije ništa više nego moralni vakum sa devijantnom porukom i kao takav se treba shvatiti. Muškarci i žene su predstavljeni sa užasnim maskama i ponovo vidimo stari trik korišćenja ekstrema kako bi se zaradilo na filmovima’’, kazao je monsinjor Franko Peracolo.

 

’’Mlad mesec’’, koji je priča o ljubavi između vampira i devojke, zaradio je 1,8 miliona evra na bioskopskim blagajnama širom Italije za samo nedelju dana.
 

Kritika Vatika došla je tri nedelje pošto je katolička crkva osudila praznik ’’Noć veštica’’ da je ’’antihrišćanski i opasan’’ i upozorila je roditelje da ne oblače decu u kostime duhova i goblina.
 

Papa Benedikt XVI je pre šest godina kritikovao filmove i knjige ’’Hari Poter’’, objasnivši da ’’kvari hrišćanstvo kod dece’’.
 

Kardinali su takođe tražili od ljudi da ne čitaju knjigu i gledaju film ’’Da Vinčijev kod’’, jer su smatrali da je to delo ’’uvreda za hrišćanstvo’’.

 

Vatikan je prošle godine zabranio ulazak u katoličke crkve ekipi koja je želela da snimi nastavak filma ”Da Vinčijev kod” po imenu ’’Anđeli i demoni’’.

Saga ’’Tvajajt’’ (Twilight), koja je snimljena po istoimeno knizi Stefani Mejer, govori o romantičnoj priči između vampira Edvarda Kalena (Robert Patison) i obične devojke Bele Svon (Kristen Stjuart).

 

Trejler za film ”Mlad mesec”
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here