Vatrogasci podmetali požare

0

Policija dvojicu vatrogasaca sumnjiči za 13 požara na ovom području u kojima je pričinjena šteta od 16 i po miliona kuna (više od dva miliona evra). 

 

Balić je uhapšen i u pritvoru će provesti mesec dana kako ne bi uticao na svedoke. Letonja je uhapšen jer je u periodu od avgusta 2008, godine pa sve do septembra 2009 podmetnuo ukupno 13 požara: u Slatinama, Žednom i Okrugu Donjem, jednom u Okrugu Gornjem, dva puta na predelu Miševac i jednom na brdu Kobijak.

 

Mladić bi se, uglavnom u letnjem periodu automobilom ili motociklom dovezao na odabranu lokaciju i upaljačem zapalio suvu travu na više mesta. Pretpostavlja se da je Duje kolegu podstica na piromaniju kako bi od države dobili veću pomoć za vatrogasce kao i bolju opremu, a svaki izlazak vatrogasaca DVD-a država je dodatno plaćala.

 

Niko od meštana Slatina na ostrvu Čiovo ne može da veruje da se tako nešto događalo pred njihovim očima. Posebno ih pogađa to što su i oni učestvovali u gašenju svih tih požara.

 

“Kad je požar gasi i staro i mlado, i muško i žensko, a ne samo vatrogasci. Ako je ovo istina, onda je to terorizam, ništa drugo“, rekao je jedan meštanin.

 

Na pozive novinara u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Slatine niko nije javio kako bi prokomentarisali ovaj slučaj. Prema aktuelnom hrvatskom zakonu dvojica vatrogasaca piromana bi mogla da dobiju kaznu zatvora i do 10 godina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here