Tanjug/AP

Sten Vavrinka, osvajač tri grend slem titule, kaže da i pored brojnih problema sa kojima se suočavao proteklih sezona ima velike ambicije.

Švajcarac se mučio sa povredom kolena, krajem 2018. je zbog pauze pao na 263. mesto, da bi ovu sezonu počeo kao 15. Onda je došla pandemija koronavirusa i sad je na 18. mestu.

Svakako, daleko od pozicije koju objektivno zaslužuje, ali kaže da još nije rekao svoju poslednju reč u tenisu, iako mu je 35 godina.

U intervju za švajcarsko izdanje nedeljnika “Paris Match”, Stan je između ostalog pričao o i trojici najboljih igrača svih vremena, Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Na pitanje da li je ljubomoran na svog slavnog sunarodnika, Rodžera Federera, Vavrinka je odgovorio:

“Kako da budem ljubomoran na jednog od najvećih sportista sveta svih vremena? Kada sam počeo da igram, on je već bio na vrhu. Imao sam prilike da ga upoznam, da osvajam trofeje sa njim. Velika je privilegija biti deo iste generacije sa Rodžerom. Prošli smo mnogo toga zajedno, pravi smo prijatelji, čak iako vodimo vrlo različite živote i stalno smo u gužvi. Sve što smo prošli nas je samo još približilo”.

Na konstataciju novinara da “Novak Đoković ima vrlo arogantan imidž” i da ga publika ne voli, Vavrinka je reagovao drugačijom opservacijom.

– Lično, Novak i ja se veoma dobro slažemo, često treniramo zajedno. On ima svoj karakter, pravo da bira šta i kako će da radi – jasan je Vavrinka.

Kada je reč o Nadalu, Stan kaže da je i sa Špancem u najboljim odnosima.

– Isto kao i sa Novakom, često treniramo. Njegovih 13 titula na Rolan Garosu su možda i najveće dostignuće u istoriji sporta. Sa njim, Rodžerom i Novakom, tom velikom trojkom, možemo da budemo srećni. U jednoj eri istovremeno možemo da gledamo tri izuzetna šampiona – dodao je Sten.

Prijateljstvo na ATP turu, u vreme velikog rivalstva na terenu, teško je ostvarivo.

– Na to da li je moguće da imam prijatelje sa Tura, odgovoriću kada se povučem. Videću sa kim ću biti u kontaktu, ne znam. Mi u tenisu živimo u nekoj vrsti mehura. Svuda po svetu susrećemo se sa istim ljudima. Sa nekim sam prijatelj, sa nekima nisam – zaključio je Vavrinka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here