Veljovićev sin radio za Bogićevića

0

Sin dao otkaz kada je počela istraga: Milorad Veljović
 

– Nikada sa Bogićevićem nisam sedeo. Uostalom, moji ljudi su istraživali Bogićevića i uhapsili ga – izjavio je Veljović.

Ovaj slučaj podsetio je na mnoge druge afere o sprezi političara, policije i tajkuna kojima je javnost bila bombardovana prethodnih godina.

Prozivanje Veljovića došlo je u trenutku pojačanih tenzija između predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića, pri čemu direktor policije uživa mnogo veće poverenje šefa država nego predsednika Vlade.

 

Bivši ministar brani Veljovića

Da i tabloidi koji optužuju Veljovića nisu načisto sa informacijama koje dobijaju i objavljuju, vidi se i iz izjava njihovih sagovornika. Tako bivši ministar policije Dragan Jočić, u čije vreme je Veljović postavljen za direktora, kaže za list "Informer" da je bitno šta čovek radi, a ne gde mu je sin zaposlen.

– Za vreme njegovog rukovođenja policijom postignuti su veliki uspesi, to je bio najuspešniji period otkako postoji policija – izjavio je Jočić.

– Svakako da se Veljoviću u rukovođenju policijom može dosta toga prigovoriti, na kraju krajeva, takav je posao, ali da je korumpiran -teško – navodi izvor "Vesti".

On smatra da medijska ofanziva na aktuelnog direktora policije dolazi iz bezbednosnih struktura koje su ranije imale sukob sa Veljovićem u borbi za prevlast u MUP.
 

– Iz onoga što je objavljeno u medijima može se zaključiti da su u pitanju podaci Bezbednosno-informativne agencije, čiji su pojedini funkcioneri, tačnije bivši zamenik direktora Dragan Marković Markoni, odavno u sukobu sa policijom. Naime, tokom afere Peurača, kada je uhapšen pripadnik MUP-a Dragoljub Peurača zbog sumnje da reketira firme po Srbiji, kao njegov saučesnik pominjan je i Markoni, koji je nakon toga dao ostavku na funkciju u BIA – podsetio je izvor "Vesti".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here