Pixabay.com
Venecija

Venecija od danas počinje da naplaćuje ulaz u grad turistima koji dolaze na jedan dan.

Ova mera doneta je sa ciljem da se smanji pritisak na drevni italijanski grad koji tone pod težinom masovnog turizma.

Posetioci koji dolaze na jednodnevni izlet od danas će morati da kupe ulaznicu od pet evra, što će na ključnim lokacijama kontrolisati inspektori.

Prošle je godine 3,2 miliiona turista prespavalo barem jednu noć u starom gradskom jezgru, ali desetine hiljada ljudi slivali se na uske gradske ulice tokom dana, često s kruzera, kako bi razgledali znamenitosti, uključujući Markov trg.

Cilj uvođenja ulaznica je podsticanje jednodnevnih izletnika da dođu u manje frekventnim razdobljima kako bi se smanjile gužve, prenosi Hina.

Karte će moći da se rezervišu onlajn i odnosiće se na 29 udarnih dana između 25. aprila i 14. jula.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here