Venger doneo trofej, Mitrović ga podigao u znak trijumfa (VIDEO)

0
EPA/Ian Langsdon
Stefan Mitrović podigao trofej kao kapiten Strazbura

Strazbur, koji je jednom bio francuski šampion (1979), pobednik je Kupa ligaša u zemlji svetskog prvaka.

U finalu u Lilu, pred skoro 50.000 gledalaca, sastala su se dva tima koja su se potpuno zasluženo domogla meča za trofej. I jedni i drugi su na tom putu izbacili prvoligaške ekipe – Strazbur redom od šesnaestine finala, kada se u takmičenje i uključuju vodeći klubovi francuskog fudbala, Lil, Marsej, Lion i Bordo, a Gengan Anže, Nicu, prvaka Pari Sen Žermen, koji je bio petostruki uzastopni pobednik, i Monako na penale na svom stadionu.

U opreznoj igri golova nije bilo ni posle produžetaka. U prve tri serije penala svi igrači Strazbura su bili precizni, a Genganov samo jedan. Pošto je bio neumoljiv i sledeći Strazburov izvođač, trofej je otišao u ruke tima koji je bio i prvi pobednik ovog takmičenja (1964). Osvajao ga je i 1997 (isto na penale) i 2005.

Kao pobednik pre 14 godina poslednji je put i učestvovao u evrokupovima. To je ona sezona kada je u poslednjem kolu u takmičenju po grupama u Kupu UEFA šokirao Crvenu zvezdu, koja je na njegovom stadionu vodila s 2:0, ali je francuski tim izjednačio u četvrtom minutu nadoknade vremena. Bod nije bio dovoljan “crveno-belima” da odu u šesnaestinu finala, a Strazbur, pobednik te grupe, ispao je u osmini finala protiv Bazela, koji je isto bio u njoj.

Nedugo zatim za Strazbur su usledili crni dani. Ispao je u drugu ligu, a 2010. i u treću. U najbolje društvo se vratio 2017.

Mitrović sa srpskom zastavom proslavlja trijumf

Trofej je na Lilovom stadionu kao kapiten podigao Stefan Mitrović (28), naš reprezentativac, odbrambeni igrač, koji je u Strazbur došao prošlog leta iz Genta. Srpska zastava na njegovim ramenima na pobedničkom podijumu bila je neizostavni dekor trijumfa.

Trofej je pre utakmice do postamenta doneo proslavljeni francuski trener Arsen Venger, dugogodišnji strateg Arsenala, koji je i dalje bez posla. Naravno da mu je Strazburova pobeda ugrejala srce jer je u tom timu posle tri sezone i završio igračku karijeru 1981, osvojivši 1979. i tu jedinu titulu prvaka.

Vengeru ukazana čast da donese trofej na stadion pre finala

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here