Venger: Moja najveća patnja je Kristijano Ronaldo

0

Ne može da prežali što nije angažovao Portugalca: Arsen Venger
 

Voleli njegov stil rada ili ne, Arsen Venger je jedan od najcenjenijih trenera u istoriji fudbala. Njegov dar da "iskopa" mladog igrača, a potom od njega napravi svetsku zvezdu je izuzetan.

 

Francuz, međutim, svojim najvećim uspehom ne smatra angažovanje Tjerija Anrija, koji je posle Monaka imao neuspešnu polusezonu u Juventusu, a zatim je "bljesnuo" u dresu Arsenala i ušao u istoriju "tobdžija".

 

"Nikada ne bih govorio o tome ko je najbolji igrač kojeg sam trenirao, ali za najbolji transfer smatram dovođenje Lorana, kojeg sam primetio kada niko drugi nije", izjavio je Venger u intervjuu za sajt klupskog sponzora "Huawei".

 

Drogba neostvarena želja

"Propustio sam ga još dok je igrao u Francuskoj (Le Man, Gengan i Olimpik Marsej), a već tada se videlo da je odličan igrač", konstatovao je 64-godišnji francuski trener, koji je pored Arsenala u karijeri vodio još Nagoju, Monako i Nansi.

Kamerunac je u Arsenal stigao 2000, kao 23-godišnjak. Došao je iz Majorke, a prethodno je po jednu sezonu nastupao za Levante, B tim Sevilje i španskog niželigaša Uteru. U crveno-belom dresu londonskog kluba sa mnogo uspeha igrao je do 2006, kada je prešao u Portsmut. Tamo se nije naigrao tokom tri godine, a 2010. se vratio u Španiju i posle par mečeva za Kordobu završio karijeru.

 

"Loran je bio desno krilo, ali sam ga prekomandovao na desnog beka. U defanzivi je bio nepobediv", smatra Venger.

 

Pregovaračke sposobnosti, međutim, nisu uvek davale rezultat. Kao neostvarenu želju, Francuz je istakao neuspeh da angažuje Kristijana Ronalda.

 

"Moja najveća patnja biće Kristijano Ronaldo. Bio sam tako blizu da ga dovedem, a ne samo da nisam uspeo, nego je i otišao u Mančester Junajted, tako da me to boli i dan danas", priznao je iskusni stručnjak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here