Teniski trener Dušan Vemić imao je priliku do sada da radi sa igračkim zvezdama poput Novaka Đokovića, Andreom Petković, Kajom Kanepi, a sada je na red došla i Fed kup selekcija Srbije.

On je za portal 24sedam istakao da je svestan da ga očekuje težak posao, jer posle povlačenja Ana Ivanović i Jelena Janković, ženski tenis se našao u krizi, ali veruje da uz pomoć devojaka koje sad imamo ponovo može se vrati na pobedničke staze.

– Velika mi je čast što sam postao selektor Fed kup reprezentacije Srbije. Sa jedne strane i obaveza, u smisli da napravimo što bolji rezultat, ali na prvom mestu zadovoljstvo što su me imenovali na tu funkciju. Već sam uveliko počeo da razmišljam o planovima za naredni period, šta je sve potrebno, razmenio sam kontakte sa devojkama i havla Bogu danas su te socijalne mreže tako dostupne da ćemo redovano moći da komuniciramo – kazao je Vemić za 24sedam.

Iskusni stručnjak svestan je srpski tenis više nema Anu i Jelenu, tako da se okreće onim što ima na raspolaganju.

– Okrećemo se sada igračicama na koje možemo da računamo, poput Olge Danilović, Aleksandre Krunić, Nine Stojanović, Jovane Jakšić, tu je i nova igračice Natalija Kostić i nadam se da ćemo zajedničkim trudom uspeti da ponovo vratimo ženski tenis tamo gde je bio. Većinu, njih viđam na raznim turnirima, i dosta sam upoznat sa stvarima koje su vezane za njih, ali opet kad igraš za svoju zemlju, to je nešto posebno, i totalno se razlikuje od igranja za sebe. Tenis je individulani sport, ali tada dolazi do izražaja timski duh, i izvlače maksimim iz sebe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here