EPA/Martin Divisek
Aljbin Kurti

Bivši pukovnik KBS-a Afrim Veselji zatražio je od tužilaštva da saopšti šta je tačno u tvrdnjama o pripremama atentata na Aljbina Kurtija u Skoplju, navodeći da bi, ukoliko je to istina, svi trebalo da budu zabrinuti, ali i da je to krivično delo, ako je reč o zloupotrebi.

– Opasnost po život svakog građanina je sama po sebi zabrinjavajuća, ali kada pretnja dođe premijeru, to je veoma uznemirujuće. Zanimlјivo je da tužilaštvo, koje je zaduženo za istragu, nema nikakve informacije o tome. Ako je ta pretnja tačna, svi treba da se zabrinemo, ali ako je iskorišćena za nešto drugo, a nije istina, onda je to i dalјe velika briga i ne treba više da igramo takve stvari. Tražio sam od tužioca da izađe sa saopštenjem i obavesti javnost da jeste ili ne, da li je morao da pokaže da su mere bezbednosti za premijera povećane – naveo je Veselji gostujući na RTV Dukađini.

On je rekao da bi voleo da i premijer Kurti saopšti šta je istina u toj priči navodeći da ukoliko ta informacija nije tačna onda to predstavlja krivično delo.

Veselji je naveo i da je važno da se vodi računa o stepenu ugroženosti funkcionera zato što, kako tvrdi, Srbija ima za cilj destabilizaciju bezbednosti na Kosovu.

– Takvih upozorenja je bilo od početka Kurtijevog mandata. Uvek moramo da vodimo računa o toj opasnosti, ni u kom slučaju ne smemo da ostavimo po strani pitanje bezbednosti naših zvaničnika. Znamo da srpski režim ima iste cilјeve da destabilizuje pitanje i bezbednost na Kosovu. Najviše zabrinjava kada su ličnosti države ugrožene – rekao je Veselji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here