Privatna arhiva

U gradovima širom Australije dočekana je Srpska Nova godina, koja se obeležava po starom, Julijanskom kalendaru.

Na zapadu Sidneja bilo je naročito veselo, gde je uz poštovanje restriktivnih mera priređen svečani doček u Sportskom centru Bonirig, kao i u Srpskoj narodnoj odbrani.

Vrhunska muzika i dobro raspoloženje učinili su da se svi dobro zabave i da niko ne misli na to da je sutra radni dan.

Narod željan druženja

Otkako je pre nekoliko godina sa svojim saradnicima preuzeo vođenje kluba, neumorni predsednik Srpske narodne odbrane Đorđe Grubišić postavio je SNO na noge i omogućio klubu da “pliva” novim vodama i uz niz noviteta.

Preuređena glavna sala, bar i restoran, te izgradnja i proširenje nove pokrivene pušačke zone ispred restorana već su prepoznati od članova ove srpske kuće.

Milan Borovina sa društvom

Pogođeni pandemijom korone, čelnici kluba su tokom 2020. bili primorani da obustave rad u klubu, pa nije ni bilo uobičajenog organizovanog dočeka za Novu godinu 31. decembra. Međutim, vredni Grubišić i saradnici potrudili su se da 13. januara vernim članovima i gostima nadoknade za sve propušteno.

Odlično organizovan doček začinila je sjajna postava estradnih umetnika, koja je bila zadužena za atmosferu tokom novogodišnjeg slavlja.

Pevači Stojan Lovrić, Radovan Đurić i Dragana Lazić bili su na čelu muzičkog ešalona u SNO. Njih su sa svojim umećem pratili Zoran Kostadinović, Steva Šišić, te Saša i Zoran Todorović.

Bane Sabojlovic sa drustvom

Gosti željni druženja i veselja, a muzičari željni publike koja im je nedostajala u danima strogih restrikcija, bili su dovoljno razlog da sve “gori“ od emocija u najstarijem srpskom domu.

Ako se tome doda da je ovo bilo i novogodišnje veselje, i to srpsko, svima je jasno da su gosti prisustvovali jednom od najlepših slavlja u poslednje vreme.

Na određeni način, zvezda večeri bila je šarmantna Dragana Lazić, koja se rado fotografisala sa veselim gostima, pozirala i osvojila sve, kako glasom, tako i – stasom.

Veliki broj mladih u Bonirigu

Muški deo orkestra, naravno, nije negodovao što je Dragana u centru pažnje. Štaviše, i oni su ispunjavali muzičke želje prisutnima i veselili se sa razdragnim gostima dugo pošto je izbila ponoć na satu.

“Uvežbana“ publika

Ništa manje veselo nije bilo ni u Srpskom centru u Bonirigu. Naime, Centar je ipak bio naš “najotporniji” klub, koji gotovo da nije prestajao s radom i tokom najveće krize sredinom 2020.

Nakon nekoliko nedavnih humanitarnih zabava, novogodišnjeg veselja 31. decembra, prošle srede organizovano je vrhunsko slavlje za Srpsku Novu godinu.

Anastasija Todorovic sa drustvom

Za štimung se pobrinula grupa muzičara koju su sačinjavali pevačica Kristina Bela i njen kolega Milan Gligorić, kao i muzičari Vlatko Sekulski, Toni Trubač, Slobo Splav i Medeks.

Publika u Bonirigu je kroz pomenute nedavne priredbe već “uvežbana” kako sme da se veseli pod novim merama i okolnostima. Zato su svi bez većih problema pristupili i ovom slavlju.

Po onoj narodnoj: “Živ se čovek na sve navikne“, tako ni Bonirigovi gosti nisu marili što je veselje sada malo drugačije, a ne kao u stara normalna vremena.

Ono najvažnije bilo je tu: pozitivna energija, vedar duh i nasmejana lica naših ljudi, uprkos neizvesnom dobu u kom živimo, najveće su bogatsvo. Uostalom, kako kaže stari stih: “Pesma nas je održala, njojzi hvala…“

Jelena Budimcevic sa drugaricom

Da nam poživi SNO

Posebno raduje što je doček pravoslavne Nove godine upriličen i u Srpskoj narodnoj odbrani. SNO je najstarija srpska kuća u Australiji, koja 13. juna ove godine slavi 56. rođenadan!

Ako je suditi na osnovu prelepog novogodišnjeg slavlja i atmosfere doživljene prošle srede, cela srpska zajednica može jedino da poželi da ovaj klub poživi još dugo, jer je i te kako potreban zajednici na Petom kontinentu.

Nova godina se cekala i na ulazu u klub Bonirig

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime