VESTI

0

Somalija

PIRATI OTELI JAHTU

Somalijski pirati saopštili su juče da su u Indijskom okeanu oteli jahtu sa bračnim parom iz Britanije. "Britanski par je u našim rukama. Oteli smo ih dok su krstarili Indijskim okeanom", izjavio je pirat koji se predstavio kao Hasan. On je rekao da su Britanci dobro i da će uskoro da usledi zahtev za otkup. Izvori iz vlade Sejšela su naveli da su Britanci Pol i Rejčel Čandler uputili signal za uzbunu 22. oktobra. Obalska straža je pretražila oblast odakle je poslednji put upućen signal sa jahte, ali ona nije primećena.

Gvineja – EU

EMBARGO NA ORUŽJE

Evropska unija uvela je juče embargo na prodaju oružja Gvineji zbog septembarskog masovnog ubistva opozicionih pristalica u toj zemlji i saopštila da će ograničiti putovanja iz Gvineje i zamrznuti aktive pojedinaca uključenih u taj zločin. Odluka je doneta posle pritisaka EU na gvinejski vojni režim koji je krvavo ugušio protest opozicionara 28. septembra na stadionu u Konakriju, kad je ubijeno najmanje 150 ljudi, dok je na hiljade povređeno.

Rusija

SRUŠIO SE AVION

Mali poslovni avion sa pet osoba, koji je leteo iz Rusije, srušio se u blizini glavnog grada Belorusije Minska. Sudbina tri člana posade i dva putnika za sada je nepoznata, a potraga za njima je u toku.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here