Lična arhiva
Najbolji pionir: Kristian Novakov

Harmonikaši iz Austrije, koji su se na polufinalu u Beču, kvalifikovali za Prvu harmoniku Srbije uveliko se spremaju se za veliko takmičenje u Sokobanji.

U Beču je, u organizaciji legende harmonike Ljude Radosavljevića, deveti put održano polufinale za plasman na manifestaciju koja će se održati od 6. do 8. avgusta u Sokobanji.

Prema oceni žirija prikazan je zapažen kvalitet, a posebno su se istakli Kristian Novakov (pionir), Kristijan Nedeljkov (stariji pionir), Jovan Stanojević Samuel (mlađi junior), Marko Đorđević (junior) koji su dobili najveće ocene članova žirija. Oni su svi učenici višestrukog prvaka sveta mr Jovice Radosavljevića.

Žiri su činili prof. Miloš Todorovski, Predrag Milić, Jovica Radosavljević i predsednik Ljuba Radosavljević, a supvervizorke iz Sokobanje bile su Milena Milenković i Daliborka Stevanović.

Majstor među juniorima: Mario Đorđević

Pobednici u kategoriji petlića su : Adrian Azirović, Miloš Ivković, Ivan Dekić, Dušan Šsakota. Najbolji među pionirima bili su Milan Petrović i Kristian Novakov, a među starijim pionirima

Kristijan Nedeljkov, Luka Bujdo i Antonio Đorđević. Kod mlađih juniora najviše su pokazali

Jovan Stanojević Samuel, Marko Milenković, Pavle Mijatović i Jovan Majstorović. Najbolji juniori su Mario Đorđević i Miodrag Stanković.

Jovan Stanojević i Kristijan Nedeljkov su najbolji duet do 15 godina, a Pavle Mijatović i Jovan Majstorović, duet stariji od 15 godina. Među seniorima izdvojio se Đuro Ćuk

Daliborka Stevanović, direktorka Kulturnog centra u Sokobanji i Milena Milenković, urednica programa izrazile su zadovoljstvo kvalitetom takmičara i odličnom organizacijom polufinala u Beču.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here