VIDEO: “Torcida” napravila haos u BiH!

0

youtube.com/ HooligansFights
Gde je "torcida" tu su incidenti (Foto: Arhiva)
 

Na samom početku susreta GOŠK-a i Hajduka, kreula je kanonada kamenja oko glavne tribine i parkingana kojem je ostao deo "torcide". Stigla je i interventna policija kako bi smirila nerede nastale pošto obezbeđenje na tribini nije pustilo navijače koji su hteli da uđu bez ulaznice, koja za dve utakmice koštala 10 maraka.

Kola hitne pomoći u bolnicu odvela su navijača Hajduka potpuno krvave glave, a u gađanju kamenjem oko stadiona, oštećeno je nekoliko automobila. Bljesak.info javlja kako su navijači Hajduka ničim izazvani po dolasku na stadion "Podavala" počeli kamenjem i bocama da gađaju pripadnike Specijalne policije i PU Čapljina, koji obezbeđivali turnir.

Kako je deo policajaca angažovan na praćenju navijača do stadiona, izgrednici su bili brojniji od policajaca na stadionu, pa su ih u jednom trenutku saterali u ograđeni prostor i kamenovali.
Policajci su se spasavali bežeći i preskačući ograde. Intervenisala je specijalna policija, koja je dimnim bombama i topovskim udarima smirila huligane.

Četiri policajca su povređena, jedan navijač Hajduka je odveden u bolnicu, dok je nekoliko pripadnika "torcide" privedeno u policijsku stanicu. Među povređenim policajcima je i načelnik policijske stanice u Čapljini, koji je morao da bude zbrinut u Kliničkoj bolnici u Mostaru.

Iz policije Hercegovačko-neretvanskog kantona izvestili su kako je oštećeno nekoliko automobila, među kojima i vozilo čapljinskih vatrogasaca.

"Grupa navijača Hajduka odbila je da plati ulaznice i to je bio okidač za nasilje prema redarima i policajcima. Uz sva nastojanja policije da situaciju smire, sukob je eskalirao, a na lice mesta upućena je Jedinica za interventnu podršku. Situacija je trenutno pod kontrolom, u toku je identifikacija i provere, posle čega će navijače Hajduka preuzeti hrvatska policija koja čeka na granici".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here