Vidićev 10. trofej u dresu Mančestera

0

 

Fudbaleri Mančester junajteda, aktuelni šampioni Engleske i vicešampioni Evrope, osvojili su prvi trofej u ovoj sezoni! Golovima Majkla Ovena i Vejna Runija ekipa ser Aleksa Fergusona savladala je Aston Vilu sa 2:1 i četvrti put u svojoj bogatoj istoriji prigrabila pehar Liga kupa Engleske.

 

Jučerašnju utakmicu na prepunom londonskom "Vembliju" posebno će pamtiti jedan od najboljih štopera sveta Nemanja Vidić, koji je podigao deseti pehar kao član Mančester junajteda.

 

Defanzivac "đavola" je igrom pokazao da se posle dužeg odsustva oporavio posle povrede, a finalni meč će pamtiti i po penalu kojeg je skrivio u petom minutu. Vidiću je pobegao napadač Aston Vile Gabrijel Agbonlahor, ali ga je Srbin sustigao, povukao za dres i oborio u šesnaestercu. Sudija Fil Daud pokazao je na penal, ali defanzivcu Mančestera nije dao ni žuti karton.

 

"Mislim da tu nema ništa sporno…faulirao sam ga spreda, a ne od pozadi. I još mislim da je on u trenutku prekršaja otišao u stranu i nije išao pravo na gol", rekao je Vidić.

 

S ovim se ne slaže menadžer Aston Vile Martin O`Nil koji smatra da je Nemanju Vidića sudija trebao isključiti.

 

"Junajted je na startu trebao da ostane sa desetoricom…mislim da se svi slažemo da je prekršaj bio za crveni karton. To je po meni i ključni detalj finala. Mi postižemo gol, a oni ceo meč bez igrača. Teško bi nas dobili. A ovako će sve biti zaboravljeno za dve do tri nedelje, a trofej će ostati kod njih", kazao je O’Nil.

 

Zanimljivo da se ovoj tvrdnji pridružio i menadžer Mančester Junajteda ser Aleks Ferguson.

 

„Imali smo sreće, Vidić je lako mogao da zaradi crveni karton. Ali, bila je to jedina loša odluka sudije u ovoj teškoj utakmici“, rekao je Ferguson.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here