EPA/Alessandro di Marco

Mats Vilander, nekada prvi igrač sveta, bio je poseban gost na Dirijah kupu u Saudijskoj Arabiji.

Na turniru na kom je trofej otišao u ruke Amerikanca Tejlora Frica, Vilander je pričao i o predstojećoj sezoni i favoritima za Australijan open.

Šveđanin je još jednom apostrofirao značaj povratka Novaka Đokovića u Australiju.

– Vidim Noleta kao jasnog favorita, ispred Medvedeva, koji daje sve od sebe na tvrdim podlogama, i Nadala koji brani trofej. Jedino što Novaka može da omete je da ima tu prejaku želju, da se dokaže svima zbog svega što mu se u januaru dešavalo u Australiji. Taj turnir je njegova druga kuća – kaže Mats.

Zanimljivo je da po njemu, prvi igrač sveta, Španac Karlos Alkaras, nije u top tri favorita.

– Zamislite pod kojim je pritiskom taj dečko od 19 godina, on je uspeo da dođe do prvog mesta ispred ljudi koji su osvajali više od 20 grend slemova. On je fenomen koji može da ima problem da se potvrdi, naročito na početku sezone – smatra Vilander.

Što se tiče teniserki, bivši broj jedan ističe kao jasnog favorita najbolju na svetu, Igu Švjontek.

– Posle svega što je pokazala u 2022. godini, Švjontek je iznad svih. Mislim da WTA Tur plaća ceh povlačenja Ešli Barti. Eš je imala prelepu igru, sa tim klasičnim bekhendom velikih šampiona. Ona je bila jedinstvena na ženskoj sceni. Iga je veoma jaka, dobra je, sve čini kako treba, ali ne može da uzbudi na način koji je to radila Australijanka – zaključio je Vilander.

1 COMMENT

  1. malo me je razočarao, da sam na njegovom mestu više nikad ne bih zaigrao u australiji i javno rekao zašto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here