commons.wikimedia/Corinne Dubreuil/Eurosport
Mats Vilander

Čuveni Mats Vilander ponovo je prokomentarisao situaciju oko Novaka Đokovića u Australiji.

U trenutku dok Đoković čeka ishod žalbe, čiji je epilog zakazan za tačno u ponoć u ponedeljak, Šveđanin je ponovo podigao prašinu izjavom.

Na pitanje da li poslednji događaji, odnosno odluka da se ne vakciniše, mogli da utiču na Novakovu karijeru, Vilander je odgovorio sa “nezgodno”.

– Biti u karantinu nekoliko dana pred grend slem je veoma teško. Da li će ovaj slučaj da predstavlja neku vrstu presedana. Nisam siguran. Ovo je splet nesrećnih okolnosti – rekao je Vilander za “Tennis 365”.

Vilander je sugerisao Đokoviću da objasni zašto mu je potrebno medicinsko izuzeće za ulazaku u Australiju.

– Svi u tenisu podržavaju ideju da Novaku nekako bi trebalo dozvoliti da igra, ali u isto vreme postoje pravila i propisi za običnog Australijanca. Bilo je slučajeva kada neki od njih nisu mogli da se vrate kućama. Sve je sada na nadležnim organima.

On je pozvao da se otkriju detalji dolaska prvog tenisera planete.

– Moramo da znamo čemu služi medicinsko izuzeće. Jeste privatna stvar, ali bi to mnogo olkašalo stvari. Kako je došlo do toga da Đoković stoji ispred carinika i ovaj mu brani ulazak? Kako je došlo dotle? Zvuči kao da je Đoković mislio da je sve u redu, ali odjednom nije.

Uveren je i da svi iz teniskog sveta bi voleli da Đoković nastupi na Australijan openu.

– Siguran sam da drugi igrači žele da se Novak takmiči, ali je tenis globalni sport i moramo da se pokažemo kao ugledni građani. Da radimo ono što i drugi rade – zaključio je Vilander.

 

10 COMMENTS

  1. MAHATMA GANDHI : “Kada vidite dvojicu ljudi da se na ulici svade osvnite se oko njih sigurno je u blizini neki englez.” Amerikanci sa svojom “neozbiljnom” marionetskom politikom su pravi primer uticaja engleza na tu veliku zemlju i njenu administraciju, novinare sudsku i izvršnu vlast . Australija je pokusni miš za proveru uticaja duboke engleske države na potomke svojih prognanika. Sve zlo ratova u 20 veku dolazi od engleske, napominjem ne ukupne bitanske jer treba izuzeti irce i škote, politike.
    * Posledice i satisfakciju Novaku za nemile događaje u Australiji dočekat će svet jednako kao i krivce za hiljade žrtava u Iraku zbog navodne proizvodnje hemijskog oužja šta ćete se složiti je najveća otkivena podvala-laž Engleza sa strašnim posledicama po Irački narod. Ne računam Račak jer je posledica “samo” 3000 civilnih žrtava bombadovanja. Englezi nemaju ni obraz, ni stid, ni osećaj kivice, ni kaznu za to šta čine u svetu. Na kraju oni su svojom politikom stvorili Hitlera. Pfizerovo skupljanje profita od vakcina za nove ratove je samo epilog drame zakuvane u londonskim laboratorijama danas. Tako ja vidim Novakove putešestije u englesku prognaničku koloniju. Um nije danas na ceni osim ako nije u saglasnosti sa NSPoretkom a onda i nije slobodan složit će te se.

    • Glavni zagovornik bombardovanja Srbije je Toni Bler a samo posle desetak godina ga angažuju za političkog savjetnika

  2. Bravo,u potpunosti se slažem sa Vama!Suvišno je komentarisati Novaka.Veliki čovjek ,sa velikim srcem!

    • Већ сам цензурисана, тачније, избрисан је мој коментар.

  3. Данас у спорту више нема ни С од спорта. Живимо у робовласничком друштву којим управљају најбогатији ,,елита”. Они нам одређују шта ћемо јести, шта ћемо уносити у своје тело, шта ћемо облачити, чиме ћемо се забављати, чиме ће нас хипнотисати. Ако се усудимо да иступимо другачијим размишљањем, бићемо кажњени, мучени, спутани на различите начине.
    Тужно је то. Постали смо зомбији, живимо, али смо несвесни себе, свог тела, моћи своје мисли, важности и моћи сваког човека на планети земљи. Ускраћена су обичном човеку основна људска права. Свако ко живи и не угрожава друге има право на слободно мишљење и изражавање тог мишљења без бојазни да ће бити цензурисан и на било који начин угњетаван.

  4. Novace, samo je privid da si izgubio. Upravo si usao u istoriju kao veliki Pobednik. NOLE VELIKI !!!!!!

  5. Ovo je najbolje vidjenje uticaja
    Njihive šizofrene politike na svet.
    Istorija je sve potvrdila.

    N arodni
    O tpor
    V ladavini
    A ntisrpskog
    K olonijalizma

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here