Madlenianum
Praznik ljubavi

Opera i teatar Madlenianum emitovaće u narednom periodu najpopularnije produkcije onlajn, pa će ljubitelji pozorišta krenuti na “Virtuelno putovanje” i uživati u muzičkom i dramskom sadržaju.

Predstave će se emitovati preko jutjub kanala sredom, petkom i nedeljom od 19.30 časova, dok će predstave iz Programa za mlade ići u terminu od 18 časova, a svako premijerno izvođenje će imati i dva reprizna.

Pod nazivom Virtuelno putovanje Madlenianuma, ljubiteljima muzičkog i dramskog teatra pružiće se uvid u predstave iz bogate istorije ovog pozorišta.

Čast da otvori ovu malu onlajn sezonu pripala je najizvođenijoj operi Madlenianuma, komičnoj operi Sinjor Bruskino, Đoakina Rosinija, u režiji Jitke Stokalske i pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Spasića, predstava je premijerno izvedena 4. februara 2000. godine.

Sinjor Bruskino

Balet Praznik ljubavi po romanu Teodore Sujić Capsella bursa pastoris u inscenaciji Aleksandra Ilića, koji je premijerno izveden 27. septembra 2011, u dva navrata je imao turneju u Kini i proglašen je najboljom predstavom na festivalu u Šangaju.

Treća predstava koja će biti emitovana ove nedelje je dramska predstava Tesla, sa Draganom Mićanovićem u naslovnoj ulozi, kojom je Madlenianum započeo svoje novo poglavlje kao dramski teatar, a izborom biografske priče o našem velikanu, po tekstu Miloša Crnjanskog i u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića otvoren je ciklus predstava o velikanima. Drama je premijerno izvedena 28. maja 2005. godine, a onlajn se emituje u nedelju 5. aprila u 19.30 časova.

Tesla

Prikazivanje ovih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima u uslovima vanredne situacije i mera koje se preduzimaju pod sloganom “Ostani kod kuće”. Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave.

1 COMMENT

  1. Da li u Madlenijanumu postoji snimak predstave opere “Travijata”koja je izvedena ranije i bila jedna od uspešnijih?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here