pixabay.com

Vlada Zapadne Australije je rekla da će nametnuti stroge standarde regionalnoj avio-kompaniji Rex, nakon što je dobila obnovljeni ugovor za više ruta širom regiona Zapadne Australije uprkos rastućem broju kašnjenja i pritužbi.

Naime, od oktobra, Rex će leteti sa najmanje 22 povratna leta između Perta i Esperansa svake nedelje, povećavajući svoju uslugu za četiri leta nedeljno.

Dogovor će, takođe, omogućiti najmanje 24 nedeljna leta između Perta i Albanija i sedam nedeljnih letova iz prestonice do Manki Mie i Karnavana.

Sem toga, Rex je bio jedina avio kompanija koja je učestovala na tenderu vlade Zapadne Australije.

Međutim, meštani i preduzeća Esperansa, koji su trpeli zbog redovnih kašnjenja Rex-a, rekli su da regionalna avio-kompanija mora da radi bolje.
Prema rečima Krisa Hursta, turističkog operatera u regionu, nepoznavanje kada će letovi poleteti i sleteti uticalo je na klijente i njegovo poslovanje.

– Ne mogu da komuniciram sa svojim osobljem o vremenu kada treba da dođu na posao, putnici ne znaju kada treba da ustanu da bi otišli na aerodrom. Nedostatak komunikacije kod Rexa je verovatno njihov najveći nedostatak – naglasio je Hurst.

Odluku da se Rexu preda ruta Esperansa, predsednik okruga, Ijan Mikl je ocenio razočaravajućom, imajući u vidu da je viđe od 50 njihovih letova odloženo.

– Izuzetno sam razočaran i mogu samo da kažem da je prethodni učinak Rex Erlajnsa bio veoma razočaravajući – Mikl i dodao da nikada nisu stigli na vreme.

Prema njegovim rečima, stalna kašnjenja utiču na lokalno stanovništvo i turiste koji putuju u i iz Perta, ali i na specijaliste koji su putovali u region da pruže neophodne usluge.
Ujedno je naglasio da postoji rizik da će neki pružaoci usluga prestati da putuju u region ukoliko se kašnjenja nastave.

– Medicinski specijalisti koji dođu u grad, samo su besni onim što im se desilo tokom putovanja. Nema nikakve pouzdanosti i moraju da vrate svoje pacijente ili imaju 30 konsultacija dnevno – istakao je Mikl.

Državna ministarka saobraćaja, Rita Safioti je rekla da je avio-kompanija u najboljoj poziciji da upravlja ovim trima rutama širom države uprkos tome što Rex nije ispunio očekivanja zajednice.

– Pogledala sam njihovu statistiku, i u poređenju sa drugima oni nisu najgori. U nekim slučajevima imali su i najbolje rezultate – rekla je Safioti i dodala da je dobila uveravanja da će se usluga poboljšati.

Objasnila je da su dobili uverenje o tome kako će povećati kapacitet, povećati broj pilota koje imaju na raspolaganju, povećati broj aviona koje imaju na raspolaganju kako bi bili sigurniji u budućnosti.

Sem toga, uslovi ugovora čvrsti i da su uspostavljene cifre kako bi se osiguralo da su ispunjeni standardi usluga.

Početkom ovog meseca avioprevoznik se izvinio klijentima zbog tekućih kašnjenja, rekavši da je delimično kriv globalni nedostatak pilota, ali da preduzima korake da poboljša svoje performanse.

Generalni direktor Rex-a, Vorik Lodž je rekao da je uprkos kašnjenjima avio-kompanija povećala učestalost svojih operacija širom države i da očekuje da će se standardi poboljšati u oktobru, jer će biti više aviona.

“Bićemo bolji“

Generalni direktor Rex-a je rekao da aviokompanija shvata da treba da poboljša komunikaciju sa putnicima.
– Priznajemo da je proteklih sedam ili osam meseci bilo prilično izazovno i da moramo da budemo bolji u tome – rekao je Lodž.

1 COMMENT

  1. KOnačno avio industrija ne može da kaže da je u krizi i da joj trebaju subvencije i pomoć. Leti se kako nikad do sada, svuda je avio promet u porastu i dostiže veći broj nego pre pandemje. Uželeli se ljudi putovanja a izgleda i nakupila ušteđevina. Posebno nikad neće propasti kompanije koje rade sa malim avionima za biznismene i bogataše

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here