Više volite – manje trošite

0

 

Dugo očekivana najluđa noć samo što nije počela, a tokom euforičnih pretprazničnih dana, dok "sitno odbrojavanje" traje, trebalo bi da se rukovodite racionalnošću. Zato ne trošite novac i ne razbacujte se, jer kad prođu novogodišnji i božićni praznici, zaboleće vas glava, od činjenice da ste potrošili više od dozvoljenog… Umerenost je majka mudrosti i zato se rukovodite time! Koncentrišite se na ono što vam je važno tokom praznika, a radost pronađite u jednostavnosti, koja ne iscrpljuje i ne smara. Kome treba Nova godina, ako ste posle nje mrtvi umorni i nervozni.
Možda kad kupujete poklone za neke drage ljude zaželite da pređete granicu, ali umesto toga im dajte više sebe. Družite se i budite posvećeni onima koje volite, a manje trošite! Ukoliko se ubrajate u one ljude koji baš i ne misle mnogo o masnoćama i holesterolu, ipak bi bilo dobro da znate da se posle punomasnog jela krvni sudovi sužavaju, a trigliceridi rastu, što nije zdravo. Previše alkohola može da vam zasmeta, a mamurluk je gori od svih sezonskih bolesti. Zato budite umereni i bićete dobro raspoloženi.
Manje jedite, a bolje živite! Ako proslavljate Novu godinu u svojoj kući i očekujete odabrane prijatelje, organizujte se i zamolite goste da i oni nešto ponesu od hrane. To što ste domaćin, ne znači da ne treba i vi da se opustite. Zabavljajte se, ali se i odmarajte, jer statističari i ekonomisti upozoravaju da nas generalno čeka još jedna teška godina!
Nova godina može da bude vesela i radosna i bez preterano ukrašene kuće. Nikad ne zaboravljajte da je vaš dom, vaše utočište. Mirna oaza posvećena novogodišnjim praznicima može bolje da izgleda bez uobičajenih novogodišnjih lampiona i prekićene jelke. Jelku okitite ukrasima koji imaju neko značenje za vas. Ne pretrpavajte svako prazno mesto u kući figuricama Deda Mraza jer ćete više uživati u manje ukrašenoj kući.

Fokusirajte se na unutrašnju lepotu
Na novogodišnju proslavu čekate 365 dana, to je tačno, ali to ne podrazumeva da za svaku Novu godinu morate da imate neku novu odevnu kombinaciju. Ne trošite novac samo da biste nekoga zadivili jer je mala šansa da će neko uopšte i primetiti da nosite haljinu s prošlog dočeka Nove godine. Manje se fokusirajte na spoljašnji izgled, a više na unutrašnju lepotu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here