Vizer: Propisno smo poslovali sa Aerodromom

0

Vizer demantuje bilo kakve nepravilnosti
 

Kako je navedeno u saopštenju MUP-a, osumnjičeni direktor aerodroma je sa mađarskom niskotarifnom aviokompanijom Vizer januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

 

"Vizer odbacuje svaki nagoveštaj nepropisnosti u vezi sa autentičnim komercijalnim ugovorom sklopljenim između Beogradskog aerodroma i Vizera", navodi se u saopštenju koje je potpisao portparol Vizera Danjel de Karvaljo.

 

U saopštenju se navodi da je broj Vizerovih putnika na Beogradskom aerodromu povećan za preko 800 odsto u periodu između 2010. i 2013. dok je ukupni saobraćaj na aerodromu porastao za 31 odsto, što znači, kako je istaknuto, da je Vizer generator rasta broja putnika.

 

"Nažalost, korisnici i posetioci iz Srbije sada moraju da stoje po strani i gledaju kako se njihov izbor postepeno sužava na jednu visokotarifnu kompaniju koja želi da bude monopolilsta u obliku Etihada/Er Srbije", dodaje se u saopštenju.

 

Vizer takođe navodi da "ova nezdrava opsesija sa netačnim navodima oko ugovora Vizera sa Beogradskim aerodromom dolazi u zgodno vreme kada je pod lupom sporazum sa Etihadom".

 

Takođe se, kako je naveo Vizer, "poklapa i sa trenutkom kada je srpska Komisija za državnu pomoć otkrila da će Etihad/Er Srbija uživati netransparentu šemu podsticaja skrojenu da zaštiti poslovni model Etihada/Er Srbije, usmeren na transfer putnike, tako što će se smanjiti aerodromska taksa do 100 odsto, i time dozvoliti ovoj visokotarifnoj komapniji da radi sa takoreći nultom aerodromskom taksom u Beogradu".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here