EPA/Valdrin Xhemaj
Vjosa Osmani

Albanski analitičar Mero Baze kazao je da je mržnja predsednice Kosova Vjose Osmani prema Albaniji uočena tokom govora premijera Edija Rama na Generalnoj skupštini UN, kada je Rama branio Kosovo umesto nje.

Prema mišljenju Baze, izgleda da Vjosa Osmani ne može da podnese Albaniju čak ni kada brani Kosovo.

– I da bi opravdala svoju sramotu u sali, kada je njenu zemlju branio premijer Albanije, dok je tražila od američkog predsednika fotografiju sa Duom Lipom, prasnula je na Glasu Amerike optužujući Edija Ramu da je spasao Srbiju. Zamislite predsednicu male zemlje kao što je Kosovo, koja je pozvana u Skupštinu UN, a tamo najpopularniji govor za njenu zemlju drži premijer Albanije – objašnjava Baze.

Baze smatra da je Vjosa Osmani bila besna na Ramu jer je održao govor i štito Kosovo umesto nje.

– Zamislite frustraciju žene poput nje, koja ponovo ima priliku da bude u centru pažnje, ne zbog svojih lokni, već zbog svoje zemlje, bila je besna na onoga ko je štitio njenu zemlju – dodaje Baze.

Prema mišljenju analitičara, njen najveći neprijatelj u toj prostoriji zaista je bio Edi Rama.

– Učinio je nepotrebnim njeno prisustvo u UN, vezano za Kosovo. Naterao ju je da se oseća loše što Albanija, koju mrzi, štiti Kosovo. I iznad svega, učinila je to da zaštiti svoje političke neprijatelje, zbog kojih se oseća dobro jer su u zatvoru. Niko nikada gore od toga nije uradio Vjosi Osmani. Čak ni Srbija – kazao je Baze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here