Vlada plaća Jatove dugove za ketering

0

Još jedan protest ispred zdanja u Nemanjinoj: Vlada Srbije

 

Član Upravnog odbora Sindikata Jat keteringa Stojan Milanović kazao je da su u razgovorima sa predstavnicima ministarstava ekonomije i infrastrukture dobili obećanje da će Vlada Srbije platiti 41 miion dinara Jatovog duga.

 

"Ukoliko obećananje ne bude ispunjeno, zaposleni u Jat keteringu obnoviće proteste u četvrtak, 4. marta", kazao je Milanović. On je kazao da Jat ketering ne radi skoro dva meseca i dodao da je ta firma 14. januara obustavila isporuku obroka Jat ervejzu, zbog duga te aviokompanije od 41 milion dinara.

 

Oko stotinu zaposlenih u državnom preduzeću Jat ketering protestovali su danas u blizini zgrade Vlade Srbije zahtevajući isplatu zarada i da im aviokompanija Jat ervejz plati dug. Vlasnik oba preduzeća je Vlada Srbije, a Jat ketering je iz Jat ervejza izdvojen 2005. godine.

 

"Zaposleni u ‘Jat keteringu’ još uvek nisu dobili ni jedan jedini dinar od svojih zarađenih para. ‘Jat ervejz’ i dalje ignoriše sve naše pokušaje za dalju saradnju, a o izmirenju duga ne treba ni komentarisati", navedeno je u saopštenju.
 

"Jat ervejz" je 3. februara objavio javni poziv za dostavljanje ponuda za ketering usluge za sve letove tog prevoznika na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.
 

Sindikat "Jat keteringa" je tada saopštio da to preduzeće od 14. januara ne isporučuje "Jat ervejzu" ketering usluge na beogradskom aerodromu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here