Vesti
Učenici primaju naforu od vladike Siluana

Srpski vernici su svečano, kao i svake godine, obeležili Lazarevu subotu ili Vrbicu širom Australije u subotu 27. aprila.

U subotu ujutro, jutarnju liturgiju u hramu Sveti arhiđakon Stefan u Kizborou predvodio je episkop Siluan uz oca Aleksandra Savića i Milorada Lončara.

Brojni vernici su se okupili u ovom hramu, a kako je Vrbica poznat i kao dečji praznik u narodu, ovom prilikom jutarnjoj službi su prisustvovali i učenici Srpske škole Vuk Stefanović Karadžić Kizboro.

Vladika Siluan se na kraju službe obratio okupljenim đacima i ispričao im ko je bio Lazar. Govorio im je o velikom čudu koje se desilo da je na ovaj dan Isus Hrist vaskrsao Lazara iz groba, koji je već četiri dana bio mrtav. Episkop Siluan je okupljenim đacima, koji su sa zanimanjem pratili njegovu besedu i na oslikanim živopisima hrama Svetog arhiđakona Stefana pokazao momenat kada je Isus Hrist vaskrsao Lazara.

U popodnevnim satima održana je večernja služba kada su okupljenim vernicima deljene grančice vrbe, a deci zvončići, koji su simbolično predstavili pozdrav Hristu, koji je ulazio u Jerusalim.

Brojni vernici ispunili pravoslavni hram
Pričešće najmlađih
Vrbica dečiji praznik

Nova monahinja u manastiru u Ilajnu

Na dan Svetog Vasilija Ispovednika, Episkopa Pariskog u  četvrtak 25. aprila, u manastiru Svetoga Save u Ilajnu, episkop australijsko-novozelandski Siluan zamonašio je sestru Živadinku Rajić u malu shimu sa monaškim imenom Gavrila, objavljeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici Mitropolije australijsko-novozelandske.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here