Vesti
Đaci škole u Vajkolu i episkop Siluan

Folklorna grupa „Kosovski božuri“ i Srpska škola „Sveti vladika Nikolaj srpski“ iz Brizbejna svečano su proslavili svoju krsnu slavu, Svetog Vladiku Nikolaja Velimirovića.

U nedelju, 17. marta, tim povodom je održana svečanost u crkvi Svetog Nikole u Vajkolu, a kao i obično, proslavu je uveličao episkop australijsko-novozelandski Siluan, koji je za ovu priliku doputovao iz Sidneja.

Mališani su dočekali vladiku sa cvećem, pogačom i solju

Vladika Siluan je povodom slave Sveti Nikolaj Srpski služio liturgiju uz sasluženje sveštenstva grada Brizbejna.

Posle molitve, episkop je blagoslovio slavske darove, a na kraju liturgije se obratio okupljenim vernicima poučnom besedom, govoreći o značaju predstojećeg časnog i velikog posta, kao i o potrebi praštanja i pokajanja.

Crkveni hor uoči početka liturgije

Vladika Siluan je čestitao slavu đacima škole, direktoru, nastavnicima i roditeljima, poželevši im svaki blagoslov, uspeh i napredak u učenju.

Crkvena sala u Vajkolu bila je ispunjena do poslednjeg mesta

Posle liturgije, prešlo se za trpezu ljubavi koju su pripremile vredne članice Kola srpskih sestara ove Crkvene opštine. Prisutni su imali priliku i da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, koji su pripremili deca i mladi iz crkvene škole i folklornog društva pri ovoj brizbejnskoj parohiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here