Tanjug
Azem Vlasi

Bivši kosovski političar Azem Vlasi ocenio je da Kosovo gubi dobru priliku da uđe u Savet Evrope i da je za to samo krivo.

Vlasi je naveo o da bi “posle oslobođenja Kosova 1999. godine i proglašenja nezavisnosti 2008. godine članstvo u Savetu Evrope bilo najveći korak do sada u jačanju i međunarodnoj afirmaciji Kosova“.

On je rekao da se, kada je u Parlamentarnoj skupštini usvajan izveštaj Dore Bakojani, mislilo da je pitanje članstva gotovo, ali da je sada sve krenulo naopako. Prema Vlasijevim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić već dva meseca u svim pravcima radi na tome da Kosovo ne uđe u Savet Evrope, ali da je neshvatljivo da Kosovo svojim ponašanjem ugrozi prijem.

– Nemci, Francuzi i Italijani su rekli, samo napravite još jedan korak ka formiranju Zajednice, koje smo mi stavili kao vodenični kamen oko vrata, pošaljite ga Ustavnom sudu, ne Srbije, nego Kosova, i vi ste spremni za prijem u Savet Evrope. Ali kada sam video izlaganje ministarke, to je bilo ne samo skandalozno, već i ismevanje svih građana Kosova – naglasio je Vlasi.

On je, takođe, ocenio skandaloznim nedostatak koordinacije između premijera i vlade sa predsednicom Osmani.

– Ovo je takođe bilo skandalozno. Manipulacija i zloupotreba u obraćanju predsednika države. Vlada nema poverenja u Ustavni sud za taj nacrt koji je stigao preko Lajčaka. Taj nacrt zaista ima nekih nedostataka, ali bi ih Ustavni sud našao. Taj proces je trajao nekoliko meseci – dodao je Vlasi.

2 COMMENTS

  1. Ni iskusni komunista Vlasi (koji je imao sve privilegije u SFRJ) ne kapira da tzv Kosovo nije ušlo u Savet Evrope zato što nije i nikada neće biti država. Idejom o Velikoj Albaniji unakazili ste generacije albanskog naroda, koji umesto da živi u blagostanju i miru sa Srbima (do sada bi svi ušli u EU i granica ne bi ni bilo) sada beži od siromaštva, kriminalnih klanova, truje se mržnjom ili umire od posledica bačenog osiromašenog uranijuma na Kosovo i Metohiju 1999. godine, bez bilo kakve perspektive na otetoj srpskoj zemlji !!!

  2. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMLJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here