Vođa “Operske bande” pobegao iz sudnice!

0

Nebojša M. pljačkao kuće bogatih koji su išli u Operu

 

Dvojica čuvara, koji su se nalazili u sali, pokušali su bezuspešno da ga spreče prilikom skoka tako što su ga držali za odeću, ali sve što su uspeli da zadrže bio je deo džepa na jakni Nebojše M.

 

Direktor suda Jirgen Tvitman informisao je, potom, javnost jer je Srbin pobegao bez novca, pa preti opasnost da će počiniti krivična dela u Hamu kako bi se domogao para za dalje bekstvo.

Osumnjičeni Nebojša M. je u Hamu trebalo da se dogovori sa sudom oko načina izručenja u Austriju. Reč je bila o rutinskom terminu koji je tražilo tužilaštvo na osnovu zahteva austrijskih vlasti. Naime, u Austriji se Nebojša M. traži zbog više provala, a doskora je ovaj državljanin Srbije bio pritvoren u zatvoru u Reklinghauzenu.

Krio se i u Srbiji

 

Nebojša M. je uhapšen 21. decembra prošle godine u "Kolšopu" kod Reklinghauzena. On se, prema saznanjima austrijske policije, najpre krio u Srbiji, pa je potom rešio da se prebaci u Nemačku, gde je takođe počinio više provala. Policija je, posle hapšenja, u Nebojšinoj sobi u jednom pansionu našla plen iz više provala.

Nebojša M, kako su i "Vesti" pisale, važi za šefa "Operske bande" (Opernbal bande) koja je provaljivala u kuće i vile poznatih ličnosti u Austriji.

 

Banda je dobila ime nakon što je policija uspela da joj uđe u trag, kada je i pronađen spisak potencijalnih žrtava koje je banda planirala da opljačka dok su se bogati Austrijanci nalazili u Operi.

 

Na oko 400 papirića nađena su imena i adrese vlasnika kuća i stanova, brojevi brava, kao i planovi za besktvo posle provale. Uz to, na papirićima se nalazio i podatak da li vlasnik kuće ide u Operu ili ne.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here