Radnice “Raške” prekinule štrajk glađu

0

Na izmaku snaga: Jasminka Milutinović

Radnica Muamera Jakupović, koja je u požaru zadobila ozbiljne opekotine, polako se oporavlja, lekarsku pomoć zatražilo je još nekoliko žena koje su tokom višenedeljnog gladovanja ozbiljno smršale i ugrozile svoje zdravlje.

Napustile smo prostoriju Asocijacije tekstilnih radnika, gde smo štrajkovale glađu skoro dva meseca, jer smo dobile čvrsta uveravanja da će naš problem brzo biti rešen.

 

Verujemo da su ministarstva rada i ekonomije ozbiljne institucije, da poštuju svoja obećanja i da će nam za koji dan biti uplaćene pokradene otpremnine i rešeni drugi zahtevi.

 

Uverene smo da više neće biti potrebe za štrajkom glađu – kaže Jasminka Milutinović, predsednica štrajkačkog odbora koja naglašava da je povratak kućama bio mučan i dirljiv.

Kao da smo se vratile sa nekog drugog sveta: decu smo zaboravile, komšije, prijatelje… Mnogi nam dolaze u posetu i na viđenje i svi nam čestitaju na upornosti i hrabrosti. Najradije bi da sve brzo zaboravimo i da se više nikome ne ponovi pakao kroz koji smo mi prošle.

 

Bila je to drama na ivici života i smrti, bile smo zaista spremne na sve i dobro je što se, zbog naše dece i naših porodica, zbog nas i našeg grada, sve ipak završilo ovako kako se završilo – naglašava Jasminka Milutinović.

Sada nam je najvažnije da dobijemo te pare kako bi mogle da zbrinemo naše porodice i oporavimo se, fizički i psihički, od strahota koje smo preživele – dodaje Jasminka.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here