1 : 2
VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA

Strelci: Stojković u 37. – Pavkov u 25., Garsija u 59.

VOJVODINA: Rockov – Stojković, Veselinovć, Saničanin, Devetak – Drinčić, Đurišić – Eze (Kokir od 81.), Bojić, Đuričin (Zukić od 70.) – Gemović (Nikolić od 59.)

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Degenek, Milunović, Pankov – Gobeljić, Kanjas (Krstović od 90+3.), Jovančić, Žander – Garsija (Vulić od 68.), Vukanović (Simić od 59.), Pavkov

Fudbaleri Crvene zvezde su sa 2:1 savladali Vojvodinu na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, u meču 7. kola Linglong Superlige Srbije.

Eksperiment Vladana Milojevića sa formacijom 3-4-3 posle obezbeđenog prolaska u grupnu fazu Lige šampiona drugi put za redom doneo je tri boda beogradskom klubu.

Ekipa Nenada Lalatovića je bila konkrentija na startu utakmice, a onda je Zvezda potvrdila kvalitet vođstvom iz prve ozbiljnije prilike. Strelac je bio Milan Pavkov u 25. minutu, na asistenciju Alekse Vukanovića.

Dvanaest minuta kasnije izjednačavaju “lale” preko Aranđela Stojkovića iz izgrađene akcije posle prekida. Proigrao ga je Drinčić.

Otpor prvoplasirane ekipe prvenstva slomio je Argentinac Mateo Garsija fenomenalnim golom u 59. minutu. Novo pojačanje srpskog šampiona je levim volejom poslao “kiflu” u dalji ugao, golman Rockov ništa nije mogao.

Jedan od najlepših golova dosadašnjeg toka prvenstva.

Beogradski crveno-beli, danas u plavim dresovima, su na perfektnom skoru od pet pobeda u isto toliko odigranih domaćih duela. Dva kola su odložili zbog evropskih obaveza. Sledeći rival im je Inđija na “Marakani” 14. septembra.

Vojvodina je izjednačena na prvoj mestu Superlige sa TSC-om sa po 16 bodova, koji sutra igra protiv Partizana.

Kraj utakmice.

– 90. minut – Tri minuta nadoknade.

– 81. minut – Kokir menja Ezea, poslednja intervencija Lalatovića.

– 75. minut – Zekić u ozbiljnoj šansi! Stojković je odlično centrirao, ali je Borjan bio sekundu brži od tek ušlog igrača Vojvodine.

– 70. minut – Druga izmena Nenada Lalatovića. Dejan Zukić na terenu umesto Ognjena Đuričina.

– 68. minut – Izlazi strelac drugog gola gostiju Garsija, na terenu je Vulić.

– 59. minut – Izmene na obe strane. Simić menja Vukanovića, pozajmeljni igrač Partizana Nikolić umesto Gemovića.

– 59. minut – GOL! 1:2! Mateo Garsija! Argentinac postiže prvi gol u domaćem prvenstvu, drugi od dolaska u Crvenu zvezdu! Fenomelano je dočekao loptu na levu nogu i volejom poslao u dalji ugao. Sjajan pogodak!

Počinje drugih 45 minuta.

Kraj prvog poluvremena!

– 43. minut – Borjan interveniše na dobar felš Đuričina sa desne strane.

– 40 minut – Ozbiljna šansa za beogradski klub, Vukanović sa sedam metara šutira preko gola.

– 37. minut – GOL! 1:1! Aranđel Stojković! Lukava akcija iz prekida. Drinčić je brzim izvođenjem slobodnjaka uhvatio odbranu Zvezde u padu koncentracije. Pas poslat po zemlji pravo pred Borjana iskoristio je desni bek Stojković za gol.

– 25. minut – GOL! 0:1! Milan Pavkov! Prva ozbiljna šansa gostiju iz prestonice i pogodak. Lako postignut gol Pavkova, drugi u sezoni, na asistenciju Vukanovića.

– 13. minut – Pavkov pokušava sa 20 metara, ali pored leve stative.

– 3. minut – Vojvodina konkretna od starta. Dva kornera u prva trii minuta utakmice.

Počela je utakmica!

– Pred početak meča minut ćutanja preminulom Jovanu Kovrliji.

Crveno-beli susret u Novom Sadu, domaća Vojvodina dočekuje šampiona Crvenu zvezdu u utakmici sedmog kola Superlige Srbije.

Vladan Milojević i njegovi igrači su izborili drugu uzastopnu sezonu u Ligi šampiona, na uštrb dva kola kaskanja u domaćem šampionatu.

To je iskoristila Vojvodina, koju uspešno za sada vodi Nenad Lalatović, sa pet pobeda i jednim remijem za ukupno 16 bodova iz šest utakmica. “Lale” dele prvo mesto Superlige sa TSC-om.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here