Vojvođanima 56,5 milijardi dinara

0

Bojan Pajtić smatra da bi trebalo u saradnji Vlade Srbije definisati budžetska sredstva

 

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić ocenio je da pokrajinski budžet za 2010. karakterišu i štednja i razvoj.

Štednja se pomalo vidi u nezadovoljstvu pokrajinskih sekretarijata, a razvojna karakteristika je u tome što je usmeren ka zapošljavanju i nastavku kapitalnih investicija, u Žeželjev most, Koridor 10, Klinički centar Vojvodine, nauku i standard građana, kazao je Pajtić.

Budžet je prihvaćen sa 74 glasa "za", dok je 21 poslanik bio "protiv".
 

Poslanici opozicionih stranaka – Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara su ocenili, uz još neke zamerke, da je donošenje odluke o budžetu za narednu godinu preuranjeno, jer još nije usvojen republički budžet.

 

Pajtić je rekao da ’’nema naznaka’’ da neko od koalicionih partnera neće podržati budžet primetivši istovremeno da su svi sekretarijati nezadovoljni, jer su im sredstva smanjena zbog svetske ekonomske krize.

Pajtić je ranije u petak izjavio da će u predstojećem periodu pokrajina, zajedno sa predstavnicima republičke vlade, morati da definiše šta su budžetska sredstva koja se odnose na prenete nadležnosti Vojvodini.

’’Po zakonu treba da se prenesu i nadležnosti u oblasti finansija i u tom smislu pokrajina je spremna da da logističku I tehničku podršku predstavnicima Vlade Srbije, odnosno nadležnim ministarstvima kako bi taj posao bio što pre završen’’, rekao je Pajtić novinarima uoči sednice Skupštine Vojvodine.

 

Upitan da li će 2010. godine Vojvodina otvoriti predstavništvo u Briselu, on je ponovio da će se u taj proces ući kada Srbija postane kandidat za članstvo u EU.

’’Ne želimo to da učinimo pre pa da nam neko spočitava da smo otvorili instituciju koja više troši nego što zarađuje’’, rekao je Pajtić i dodao da takvo predstavništvo u ovom trenutku ne bi bilo isplativo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here