Youtube
Vilijam Voker

Nekadašnji šef Misije OEBS na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker ponovio je danas stare optužbe da je u selu Račak na Kosovu i Metohiji počinjen masakr nad civilima.

On je u tom selu, gde je danas obeležena 21 godina od navodnog masakra nad albanskim civilima, što je poslužilo kao povod da NATO bombarduje Srbiju i SRJ, rekao da nije srećan, ali da je zadovoljan što se “poklanja veća pažnja onome što se ovde dogodilo”.

Voker je naveo da Račak predstavlja sve ono što se dogodilo na celom Kosovu, i dodao da je on “upoznat sa masakrom u Račku”, uz tvrdnju da ima “na desetine, stotine drugih masakara” i da se nada da ih se ljudi na Kosovu sećaju, kao što se sećaju onoga što se desilo u Račku”, istakao je on.

On je ponovio i da je ono što se desilo u Račku kao i drugi “ratni zločini širom Kosova”, na nesreću za ljude koji su bili žrtve, dovelo do oslobađanja i kosovske nezavisnosti.

Vokerov izveštaj u kojem je tvrdio da su srpske snage u Račku počinile masakr nad nedužnim civilima, a uprkos negiranjima zvaničnog Beograda, zapadni zvaničnici i štampa prihvatili su kao jedinu i zvaničnu verziju onoga što se desilo.

5 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here