Vole Srbi kulturu, al’ kada je na popustu

0

Beta/Narodno pozorište
Scen iz predstave "Put u Damask" na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu
 

Jugoslovensko dramsko pozorište je u saradnji sa Rajfajzen bankom pokrenulo akciju i karte za januar i februar ponudilo za 100 i 200 dinara. Niska cena privukla je mnoge ljubitelje pozorišta, pa je u JDP u januaru rasprodao 13.000 ulazica.

Ova akcija bila je velika radost za sve one kojima je mnogo, a takvih je većina u Srbiji, da za predstavu odvoje 1.200, 800, 700 ili 500 dinara, kolika je redovna cena ulaznice. Ako na taj trošak dodate i piće posle pozorišta i kartu za prevoz ili gorivo, dolazi se do cifre koja je ravna luskuzu za nekoga ko u Beogradu živi od prosečne plate ili penzije. Ili još gore, student je bez sopstvenih primanja.

Zato su Beograđani od jutros pohrlili da sebi obezbede mesto u pozorištu. Blagajna zbog velikog interesovanja publike koja čeka da kupi karte, ne prima rezervacije za ulaznice sa februarskog repertoara.

Na sceni "Ljuba Tadić" u februaru su na programu predstave "Dnevnik o Čarnojeviću", "Nije smrt biciklo", "Zmajeubice", "Tako je moralo biti", "Unosno mesto", "Otelo", "Metamorfoze" i "Tartif" "Mletački trgovac", "Višnjik", "Sumnjivo lice" "Gospođica" i "Šine".

Na sceni "Bojan Stupica" na repertoaru su predstave "Samo neka bude lepo", "Švabica", "Izdaja", "Zločin i kazna", "Zapisi iz podzemlja", "Hadersfild", "Pokojnik", "Razbijeni krčag", "Šoping i faking" i "Histerija".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here