Tanjug
Vjačeslav Volodin

Predsednik Ruske Dume Vjačeslav Volodin poručio je danas da su za smrt opozicionog političara Alekseja Navaljnog odgovorni Vašington i Brisel.

“Uzrok će utvrditi forenzičari i istraga, ali kada, bez čekanja na rezultate istrage, optužbe i izjave političara i šefova neprijateljskih država zvuče kao kopije, prvo se mora odgovoriti na pitanje: Kome danas koristi smrt Navaljnog”, napisao je Volodin na Telegramu.

Prema njegovim rečima, to je “apsolutno očigledno”.

“Odgovara onima koji su uveli više od 19.000 sankcija Rusiji, sa ciljem da rasparčaju njenu ekonomiju i onima koji gube rat u Ukrajini”, naveo je Volodin.

Pored toga, naveo je da su odgovorni i “oni koji nemaju podršku sopstvenog stanovništva i nemaju šanse da pobede na izborima, ali u isto vreme žele da zadrže vlast na bilo koji način”.

“Oni koji su željni da prigrabe zlatne i devizne resurse naše zemlje i oni koji žele da unište Rusiju”, napisao je Volodin.

Dodao je da su “njihova imena poznata”.

“Za smrt Navaljnog su odgovorni svi oni, od generalnog sekretara NATO-a i rukovodstva SAD do Šolca, Sunaka i Zelenskog”, tvrdi ruski zvaničnik.

Kako je naveo, “upravo su oni doneli ogroman broj neuspešnih odluka i imaju koristi od smrti Navaljnog”.

Kancelarija Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug saopštila je ranije danas da se Navaljni osećao loše posle šetnje i izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran, a uzork smrti se utvrđuje.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Rusima I Putinu nije bilo u interesu da Novaljni bude ubijen dok je zatvoren a ni uopšte!Samo se pitam kako mađioničar BAJDEN zna u napred sve stvari koje će se desiti a nisu korisne za Rusiju!!zna gde će se baciti nervni otrovi I gas, kad će biti minirani gasovodi,ako Nevalni bude ubijen biće Putin kriv!Sve to nastramodaumus BAJDEN zna unapred a nezna da siđe sa bine dok ga neko ne uzme za ruku I odvede niz stepenice!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here