Volonteri čuda čine

0

Posle isporuke humanitarne pomoći sakupljene za poplavljeno područje u Republici Srpskoj, u Pasauu su se vratili Goran i Milan Stevanović, Dragan Radosavljević i Čedo Đukanović. Oni su odvezli 30 tona pomoći u tri kamiona u Doboj i Šamac čiji su stanovnici trenutno u najtežoj situaciji. Prema preporukama dva kamiona pomoći istovarili su u Šamcu a jedan u Crvenom krstu u Doboju.
Goran Stevanović kaže da je putovanje do Doboja i Šamca prošlo bez većih problema.
– Nismo plaćali putarinu kroz Sloveniju i Hrvatsku, imali smo prednost na carinskim terminalima sve dok nismo došli u Bosnu i Hercegovinu. Tu je sve išlo malo sporije, ali ipak smo uspešno obavili posao. U Doboju smo se uverili koliko su volonteri važni u ovakvim situacijama, jer su velikom brzinom istovarili pomoć iz našeg kamiona. Stanje u Doboju je teško iako se dosta radi, ali smrad se širi na sve strane i mislim da se život u ovom gradu neće dugo normalizovati – iznosi utiske Goran Stevanović i izražava zahvalnost svim našim ljudima i Nemcima i firmama koje su podržale njihovu akciju i odazvali se na apele za pomoć.
Zanimljivo je da su se stanovnici Pasaua brzo odazvali na apele za pomoć i solidarisali sa stanovnicima poplavljenih područja u Srbiji i Republici Srpskoj. Goran Stevanović kaže da im je jedan Nemac dao 300 evra uz reči da vrlo dobro razume muku poplavljenih stanovnika, jer je i sam sve to nedavno doživeo. Grupa naših ljudi iz Pasaua će, prema rečima Gorana Stevanovića, napraviti mali predah pa će ponovo krenuti u akciju prikupljanja onog što bude najpotrebnije stanovnicima poplavljenih područja u Srbiji i Republici Srpskoj.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here